902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
9 09.06.2022 10:21:05

Ognjen Mudrinski odšel iz pisarn celjskega prvoligaša ...

Grega Wernig
Belega dima s stadiona Z'dežele še ni.

V sredo zjutraj smo dobili namig iz zanesljivega vira. "Ognjen Mudrinski je v Celju," se je glasilo sporočilo, ki smo ga vzeli skrajno resno. Zaradi izkušenj iz preteklosti. Tako resno, da smo se s sedeža redakcije nemudoma odpravili proti knežjemu mestu, da bi morda prisostvovali najbolj odmevnemu prestopu na slovenskem prizorišču v pričakovanju nove sezone.

Arena Z'dežele ima dovolj teras lokalov, na katerih človek z lahkoto 'ubije' kar nekaj časa. Tako kot smo ga dobršen del včerajšnjega dopoldneva tudi mi. Prva kava, pa druga, pa kokakola … In tako še enkrat, vmes se v okolici stadiona ni dogajalo nič posebnega. Hkrati nismo bili prepričani, ali se morda kaj dogaja v njegovi notranjosti – oziroma v klubskih pisarnah celjskega prvoligaša. Na spregled sprva ni bilo nikogar, nato se je le zgodilo.

Bilo je 12.25, ko je skozi vrata, ki so ob tekmah namenjena vhodu za povabljene goste, izstopila skupina ljudi. In naposled smo dobili potrditev, da je bil Ognjen Mudrinski zares na pogovorih z najbolj odgovornimi možmi grofov. Ali če smo povsem natančni, pri generalnem direktorju Valeriju Kolotilu. Ker je bil v tej skupini tudi kralj slovenskega prvoligaškega prizorišča v pretekli sezoni. Seveda smo nemudoma poskušali pristopiti k njemu, vendar za pogovor ni bil razpoložen. »Ni še konec,« je med hojo poudaril izkušeni srbski napadalec in se izogibal tudi fotografiranju. "Ampak vse bo urejeno. Kmalu," so nam zaupali njegovi spremljevalci.

V naslednjih urah smo tudi iz drugih krogov izvedeli, da bi se moral pripetiti res izjemen zasuk, da si Vijol'čni bojevnik za leto 2021 ne bi nadel celjskega dresa. Menda so usklajeni vsi pogoji, dogovor je sklenjen, a preden bo posel 'zapečaten', je treba urediti še nekatere zadeve. Šlo naj bi zgolj za administrativne formalnosti, med katerimi je denimo tudi uradna prekinitev sodelovanja s poljskim prvoligašem Jagiellonio ter še nekaj 'papirologije'. Skratka, dvomov, da bo Ognjen Mudrinski okrepil grofe, skoraj ne bi smelo biti, bržčas bo zelo kmalu podpisal pogodbo. Triletno, ki naj bi mu po nekaterih informacijah navrgla vsaj 750 tisoč evrov.
Da, Celjani so za prihod velike okrepitve pripravljeni seči globoko v žep; z 250 tisočaki na sezono bo nekdanji napadalec Maribora gotovo postal najboljše plačan igralec med nogometno elito na sončni strani Alp. Temu primerna so kakopak pričakovanja njegovih (prihodnjih) delodajalcev …
Medtem so Celjani potrdili že nekaj časa znano dejstvo, da igralci, ki so jim potekle posoje in pogodbe, v prihodnje ne bodo več del njihove slačilnice. Žan Medved (Slovan Bratislava; 24 nastopov, 4 zadetki), Adam Jakobsen (Vejle; 25 nastopov, 1 zadetek) in Duje Čop (Dinamo Zagreb; 7 nastopov, 1 zadetek) so se vrnili v matične klube, novim izzivom naproti pa so se odpravili Mićo Kuzmanović (65 nastopov, 10 zadetkov), Žan Benedičič (89 nastopov, 7 zadetkov), ki je bil že dolgo na stranskem tiru, ter Denis Marandici (39 nastopov). Že prej je klub zapustil Terry Lartey Sanniez, edina nova moč je za zdaj Gregor Bajde.

Članki iz rubrike