sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
1 30.05.2022 10:04:57

Nogometna zveza Slovenije hudo kaznovala Maribor! Visoka kazen tudi za Olimpijo!

alesfevzer.com
Ufff, to pa je huda kazen za vijoličaste! In tudi za zmaje!

Disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič je hudo kaznoval oba največja slovenska kluba, znova jo je najslabše odnesel Maribor. Oba večna rivala bosta sicer novo sezono začela z zaprtim domačim stadionom, pri čemer bodo vijoličasti Ljudski vrt morali zakleniti kar za dve tekmi. A pojdimo lepo po vrsti ... 

Nogometna zveza Slovenije je objavila sklep disciplinskega sodnika tako za 35. kot za 36. krog pravkar končanega državnega prvenstva. V 35. krogu je Maribor igral doma z Aluminijem, kar je bila hkrati tudi poslovilna tekma Marcos Tavaresa, Olimpija pa se je na domačem igrišču pomerila z Muro. Na obeh tekmah so delegati in sodniki videli ogromno kršitev, Boštjan Jeglič pa je vse skupaj ocenil takole: 

Maribor je prejel kazen v višini 6.450 evrov in kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev. Obrazložitev: "Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – večkratno prižiganje bakel, bakle odvržene na igrišče, metanje pvc zvitkov na igrišče, vdor navijačev na igrišče in poškodovanje, napad na varnostnika, pomanjkljiva organizacija tekme, predkaznovanost." 

Olimpija je prejela kazen v višini 4.900 evrov in kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev. Obrazložitev: "Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – prižiganje večjega števila bakel, metanje papirnatih trakov na igrišče, povzročitev prekinitve tekme, vdor navijačev na igrišče po koncu tekme, napad na policiste, pomanjkljiva organizacija tekme, olajševalna okoliščina – pisna izjava, predkaznovanost." 

V 35. krogu je kazen zaradi prejetih 6 rumenih kartonov prejela tudi Mura, ki bo morala plačati 360 evrov, disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič pa je ustavil postopek proti Kopru zaradi domnevnega nešportnega in neprimernega vedenja navijačev. 

V zadnjem, 36. krogu, je disciplinski sodnik NZS Mariborčane kaznoval še huje, za dogajanje na in po tekmi z Muro v Murski Soboti. Mariborčani so namreč prejeli kazen v višini 9.200 evrov, ob tem pa še kazen igranja ene domače tekme brez gledalcev, ki se izvrši na prvi naslednji domači redni prvenstveni tekmi 1. SNL v sezoni 2022/2023, in sicer po izvršitvi izrečene enakovrstne kazni zaradi kršitev na tekmi iz 35. kroga 1.SNL v sezoni 2021/2022. To pomeni, da bo Ljudski vrt v novi sezoni zaprt za prvi dve domači tekmi ... In še obrazložitev za tako hudo kazen v 36. krogu? "Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – večkratno žaljivo obnašanje do nasprotnih navijačev, večkratno prižiganje večjega števila bakel, bakle odvržene na igrišče, močna detonacija, večkratna povzročitev prekinitve tekme, polivanje drugega pomočnika sodnika s pivom, vdor na igrišče po tekmi in povzročanje splošne ogroženosti udeležencev tekme, metanje bakel med navijaško skupino nasprotne ekipe, spopad z varnostniki, obmetavanje gledalcev z različnimi predmeti, predkaznovanost." 

V seštevku 35. in 36. kroga bodo tako vijoličasti morali plačati 15.650 evrov kazni in kot rečeno za prvi dve domači tekmi v novi sezoni zapreti Ljudski vrt. V 36. krogu je bila sicer kaznovana tudi Mura, in sicer s 1000 evrov kazni zaradi "nešportnega in neprimernega vedenja navijačev – prižiganje večjega števila bakel, večkratno žaljivo obnašanje do
nasprotnih navijačev, predkaznovanost." Kaznovane so bile tudi Radomlje. "Nešportno in neprimerno vedenje navijačev – žaljivo obnašanje do navijačev nasprotne ekipe, predkaznovanost ekipe," je zapisal Boštjan Jeglič in izrekel globo v višini 600 evrov. Kazen je prejel tudi Bravo, v višini 300 evrov, zaradi štirih rumenih kartonov in enega rdečega. Oba nogometaša, ki sta v zadnjem krogu videla rdeče, Gregor Bajde pri Bravu in Tomislav Tomić pri Celju, bosta izpustila začetek nove sezone. Novopečena soigralca (Bajde je pred dnevi podpisal pogodbo s Celjani) se bosta hladila na uvodnih dveh preizkušnjah v sezoni 2022/23. 

Članki iz rubrike