Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
9 26.05.2022 10:03:55

Razkrivamo: Koliko denarja je Maribor ponudil Ognjenu Mudrinskemu, da ostane v Ljudskem vrtu

Grega Wernig
Bo Ognjen Mudrinski ostal v Mariboru?

Vesel, presrečen je na hodniku Fazanerije kadil cigaro. V slogu Michaela Jordana, ki si je to podolgovato razvado privoščil večkrat, a najslajše je bilo vleči dime v objemu pokala, ki sliši na ime Larry O'Brien in ki ga komisar lige NBA vsako leto podeli najboljši ekipi v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Ognjen Mudrinski, oblečen zgolj v boksarice, sicer ob sebi ni imel okroglega pokala, ki ga je nekaj minut poprej Radenko Mijatović najprej podal v roke večnemu mariborskemu kapetanu Marcosu Tavaresu. Ne, zgolj cigara v eni roki in telefon v drugi. Javljal se je na številne klice, pel in kričal. Od veselja. Ne zgolj zaradi mariborskega naslova. "Još jedna pobeda i titulaaaaa, i opet ti si prvak postalaaaaa!" je zapel enemu od sogovornikov. Napev, ki so ga ravno nekje v tistem trenutku prepevali tudi številni navijači Crvene zvezde, njemu najljubšega kluba, ki so proslavljali peti zaporedni naslov srbskega državnega prvaka. Prevod besedila najbrž ni potreben.

Medtem ko je Mudrinski burno proslavljal svoj prvi naslov državnega prvaka v karieri, je njegova izbranka potrpežljivo čakala nanj. Visoko noseča, z zaobljenim trebuščkom je sicer privabljala številne poglede, toda držala se je povsem v ozadju. Izraz na njenem obrazu je sicer dajal vedeti, da je srečna zaradi velikega uspeha svojega dragega, toda misli so ji švigale sem in tja. Logično, porod je pred vrati, prav tako negotova pa je tudi usoda njenega ljubljenega. Ognjenu Mudrinskemu se je namreč s tekmo na Fazaneriji iztekla enoletna posoda. Robustni napadalec se mora vrniti na Poljsko, k Jagiellonii, s katero ima sklenjeno še enoletno pogodbo, toda kot so nam zaupali poljski viri, prihodnosti v tem klubu nima. Prav tako kot nima želje, da bi sploh ostal član Jagiellonie.



Mariborski navijači si seveda želijo, da bi Mudrinski podaljšal bivanje v štajerski prestolnici. Da je to tudi velika želja vijoličastega kluba, ne skriva niti Marko Šuler, ki nam je zaupal, da je svojemu najboljšemu strelcu ponudil pogodbo, ki v tem trenutku celo presega mariborske plačilne zmožnosti. "Mislim, da je on tisti, ki najbolje ve, kako stvari stojijo. Zdi se mi, da smo s ponudbo zanj morda celo malce presegli naše trenutne okvire. S tem sem mu pokazal, česa je Maribor trenutno sposoben, kaj smo sposobni plačati. Zdaj pa je odvisno od njega: ali bi rad ostal v ekipi, ki si ga dejansko želi in ga potrebuje, ali pa ima v načrtu kaj drugega. Ima podporo kluba, soigralcev, navijačev, vseh. Seveda pa s ponudbami iz tujine Maribor ne more tekmovati. Mi smo želeli morebiten dogovor premakniti na konec sezone, da bi se na zadnjih tekmah res osredotočil zgolj na zadnje tekme. Zdaj bodo stekli pogovori. Ne samo z Ognjenom, temveč tudi z Alvirjem in Ivanovićem. Želimo si, da bi vsi trije ostali del kluba, toda v veliki meri se bodo odločili sami," nam je zaupal snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.

Težava je v tem, da trenutne mariborske finančne zmožnosti niti približno niso podobne tistemu, kar bo od svojega novega kluba zahteval Mudrinski oziroma njegovi zastopniki. Štajerci plačilno niso več tako sposobni, kot so bili v času debelih krav, v obdobju konstantnega igranja skupinskega dela evropskih tekmovanj, ko sta se pod Kalvarijo cedila med in mleko. Mariborska blagajna je namreč skoraj prazna, kar je razkrilo tudi zadnje finančno sporočilo. In če je lahko Maribor v preteklosti plačal tudi 15 ali več tisočakov na mesec, se zdi, da je zdajšnji maksimum 10, morda nategnjenih 12 tisoč evrov. Približno toliko naj bi po naših podatkih znašala tudi ponudba Mudrinskemu, ki je imel v tej sezoni pri Jagiellonii 20 tisočakov mesečne plače (Maribor je plačeval polovico, polovico so pristavili Poljaki), v naslednji sezoni pa naj bi se njegova plača še povišala. Glede na odlično sezono, ki jo je imel v vijoličastem dresu, gre pričakovati, da bo Mudrinski želel z naslednjo pogodbo zaslužiti več kot doslej, in ne manj. Prav zato se zdi, da je srbski napadalec zadnjo tekmo za Maribor že odigral.

Članki iz rubrike