pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ro
ro
0 23.05.2022 09:38:54

Odhod iz Fazanerije! Mura ostala brez zelo pomembnega člena ekipe, preselil se bo v Belgijo

Aleš Cipot
Dvaindvajsetletni branilec je v črno-beli opravi zbral 84 nastopov.

V pričakovanju nove sezone bo v igralski zasedbi Mure kar nekaj premikov, dogajanje bi utegnilo biti nadvse zanimivo – tako pri odhodih kot prihodih. Za zdaj je jasno, da v Fazaneriji gotovo ne bo več Marka Zalokarja, prav tako ne Klemna Šturma, ki mu je potekla pogodba, v soboškem prvoligašu pa so medtem potrdili, da je klubske barve zamenjal tudi Jan Gorenc. Dvaindvajsetletni branilec bo kariero nadaljeval v belgijski prvoligaški druščini, okrepil je Eupen, ki je redni del prvenstva končal na 15. mestu na lestvici. Sobočani so sporočili, da je odšel v zameno za odškodnino (pogodbo je imel sklenjeno do konca leta), vendar zneska ne razkrivajo, po naših informacijah naj bi šlo za okrog 200 tisoč evrov.

Jan Gorenc se je v na ravnico preselil 15. januarja 2020 in hitro postal eden standardnih členov Murine obrambne vrste. Zbral je 65 prvoligaških nastopov, 4 nastope v pokalu in 15 nastopov v Evropi, ob tem pa se je osemkrat vpisal med strelce (7 zadetkov v prvenstvu, 1 zadetek v Evropi). Z Muro se je veselil naslova pokalnih in državnih prvakov ter uvrstitve v konferenčno ligo.

"Jan se je v Fazanerijo preselil v iskanju novih minut in igralskega napredka. V Muri smo mu to omogočili, pri nas je zrasel v nogometaša, ki že trka na vrata članske reprezentance. V Muri si je ustvaril ime in prestop v tujino je bil zgolj vprašanje časa. V novem okolju mu želim, da bi kazal takšne predstave, kot jih je v črno-belem," se je odzval predsednik Mure Robert Kuzmič.

gorenc sumenjak af
alesfevzer.com

Značke: jan-gorenc, mura, eupen

Članki iz rubrike