mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
1 20.05.2022 18:13:14

Maribor objavil odgovor na naše trditve, ampak ...

Grega Wernig
Vijoličasti so objavili odgovor na trditve kolegov iz tiskane izdaje Ekipe SN.

V današnji tiskani izdaji Ekipe SN so naši kolegi razkrili, da je Maribor Radomljam ponudil kar osemdeset tisoč evrov finančne nagrade, v primeru, da bi mlinarji uspeli prekrižati načrte Koprčanom, edinim protikandidatom vijoličastih v boju za naslov slovenskega državnega prvaka. Zgodba je imela še zelo zanimivo nadaljevanje, kajti pri Radomljah so se uspeli ob vsem skupaj celo skregati, saj naj bi bilo nogometašem ponujeno zgolj dvajset tisočakov namesto celotne nagrade. 

Pod Kalvarijo so se odzvali na pisanje naših kolegov iz tiskane izdaje, toda čeprav smo sporočilo za javnost večkrat prečesali, nikjer nismo uspeli prebrati, da Maribor Radomljam ni ponudil finančnega nadomestila? Resda so v Ljudskem vrtu poudarili, da takšno pisanje pomeni grob napad na NK Maribor in NK Radomlje ter da se bodo odzvali z uporabo vseh pravnih sredstev, toda zanikanje zgodbe naših kolegov enostavno manjka. Zakaj le? 

Odgovor Maribora objavljamo v celoti in brez kakršnih koli popravkov:

Boj za naslov kot vrhunec vsake tekmovalne sezone izzove povečano zanimanje, močnejša čustva, a, žal, tudi podtalne igre, udarce izpod pasu. V zadnjem obdobju se jih je v slovenskem medijskem prostoru zvrstilo kar precej, ki jih ni bilo vredno komentirati. Tokrat pa se je z zapisom v petkovi izdaji edinega športnega dnevnika na naših tleh šlo predaleč.

Poskusi destabilizacije, vnašanja nemira, so se vmes stopnjevali. Na različne načine, toda ne glede na razsežnost “bomb in bombic” smo ohranjali osredotočenost le na igrišče, na svoje obveznosti. Ker smo po predzadnjem prvenstvenem krogu na prvem mestu, je to pomenilo še zadnjo priložnost. In zadnji poskus, da se v urah zaključnega odštevanja do trenutka odločitve o prvaku poskuša poseči še po zadnjih, nešportnih potezah.

Na vsak medijski zapis se ne moremo odzivati. In se nismo. Tokrat se zaradi zaščite klubske integritete moramo. Obtožbe o izdatni finančni stimulaciji nogometašev Radomelj za zmago v Kopru, omenjanje vrtoglavih zneskov, ki naj bi jih v ta namen iz Ljudskega vrta namenili v Radomlje, pomenijo grob napad na NK Maribor in v enaki meri na NK Radomlje, saj se na ta način želi razvrednotiti dosežek z igrišča.

Ko se vpletajo osebna imena, ko se očrni klubski ugled, je več kot dovolj razlogov za ostro obsodbo. In tudi za odziv z uporabo vseh pravnih sredstev, kar smo že storili.

Značke: maribor, radomlje

Članki iz rubrike