Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

rb
rb
0 19.05.2022 14:39:22

Najbolj vroč muraš pred obračunom z vijoličastimi z zelo jasnim sporočilom: Mariboru nočemo ničesar odvzeti ...

alesfevzer.com
Če bi še v prvem tednu aprila med navijači Mure opravili anketo, kdo bo po njihovem mnenju najbolj vroč igralec črno-belih v končnici prvenstva, ga bržčas ne bi omenil nihče. Ker Mihaela Klepača ni bilo 'na zemljevidu', Damir Čontala mu ni namenjal priložnosti, potem pa je na gostovanju v Šiški tako rekoč eksplodiral. V zadnjih šestih krogih je dosegel štiri gole in prispeval tri podaje, eno od najmočnejših orožij Prekmurcev bo kakopak tudi v nedeljskem obračunu z vijoličastimi.

Prispeval je nadvse pomemben delež k prvi prvenstveni lovoriki v zgodovini soboškega prvoligaša. Mihael Klepač je na odločilni tekmi v Ljudskem vrtu mojstrsko unovčil še bolj mojstrsko podajo Nina Koutra ter z golom za 1:2 napovedal veličastno prekmursko slavje. Zelo obetavno je začel tudi aktualno sezono. Na povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo prvakov je denimo dvakrat zatresel mrežo Škendije, toda sčasoma je začel izgubljati ostrino in kmalu ni bil več nepogrešljiv adut Anteja Šimundže. Tudi po spremembi na trenerski klopi premika ni bilo. Še več, tako rekoč je mrknil, ni ga bilo nikjer, bil je med nominiranci za največje razočaranje, njegova prihodnost v Fazaneriji pa je postala pogosta tema pogovorov. Ampak potem je nenadoma začel igrati in pripetila se je aprilska eksplozija. Na gostovanju v Šiški v 30. krogu mu je Damir Čontala namenil priložnost, ki jo je izkoristil tako, da je postal mož odločitve; vse od takrat blesti.


Počutim se super

"Lahko bi rekli, da mi je steklo," se je po včerajšnjem dopoldanskem treningu nasmejal Mihael Klepač. "Seveda sem zadovoljen, da je tako. Če pogledamo statistiko, bi lahko govorili o tem, da sem v formi, in prav tako lahko povem, da se počutim super. Številke bi bile lahko tudi boljše, vendar sem začel igrati pozno. Vmes sem sicer normalno treniral, ampak zadnjo besedo ima vedno trener. Moral sem čakati na svojo priložnost in verjamem, da sem jo izkoristil," je nadaljeval v zadnjih tednih najbolj vroč muraš.
V eni od glavnih vlog je bil tudi na zadnjem gostovanju v Stožicah, kjer so gledalci videli spektakularen dvoboj. "Doseženih je bilo šest golov, glede na priložnosti obojih bi jih lahko bilo še več. Bili smo zelo blizu uspeha in seveda obstaja obžalovanje, da nismo osvojili vsega izkupička; pa tudi, da nismo končno slavili v Stožicah, kar je bil dodaten motiv."
Do razpleta finala pokalnega tekmovanja je prevladovalo prepričanje, da bo tekma v prestolnici najbrž ključna v boju za evropsko vozovnico, po koprskem slavju pa so se tako zmaji kot muraši znebili velikega bremena. "Vsekakor je lažje igrati brez pritiska, toda želimo se povzpeti na tretje mesto na lestvici. Res škoda, da nismo ugnali Olimpije, ampak še vedno imamo možnosti uresničiti namen," je zatrdil Mihael Klepač.

Čudovito bo igrati pred takšno kuliso

S soigralci se zdaj pripravlja na zelo specifično tekmo, ki je hkrati izjemnega pomena v boju za naslov prvaka. V nedeljo na ravnico prihaja Maribor, ki potrebuje vse tri točke. V primeru zmage vijoličastim 16. naslova prvaka ne more preprečiti nihče, v primeru drugačnega razpleta pa bo vse odvisno od tega, kako se bodo v Šiški odrezali Zoran Zeljković in njegovi varovanci. Skratka, obeta se drama, saj motivacije ne manjka niti gostiteljem. "Motiva je veliko. Že to, da je stadion razprodan, je dovolj zgovoren podatek. Čudovito bo igrati pred takšno kuliso. Drži, da za nas uspeh ni nujno zlo, saj smo osnovni cilj že dosegli, ampak tretjemu mestu se še nismo odrekli. Še vedno upamo, da lahko prehitimo Olimpijo. Naš cilj je osvojiti točke – in pika! Da bi komurkoli karkoli prepustili, nikakor ne pride v poštev. Poglejte, Mariboru nočemo ničesar odvzeti, hočemo le zmagati. To je to. Smo športniki, vedno pridemo na igrišče z namenom, da bi bili boljši od nasprotnika, in tokrat ne bo nič drugače. Če bo Maribor uspešnejši, bo zasluženo prvak in mu bomo čestitali, ampak moral bo biti boljši. Dejstvo je, da nismo pod tako hudim pritiskom kot tekmeci, in to bi bila lahko naša prednost, ki jo bomo poskušali unovčiti. Verjemite, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi se od naših sijajnih navijačev in od sezone poslovili po želenem scenariju. Lepo bi bilo na oddih oditi z zmago," je poudaril 24-letni Hrvat.

klepac ac
Aleš Cipot
Ne zanima nas nihče drug

Slišati je namigovanja, da bodo Prekmurci morda motivirani tudi zato, da bi Koprčanom vrnili uslugo, ki so jim jo ti naredili z osvojeno pokalno lovoriko. "Ah, slišati je marsikaj, vendar se s tem nočemo obremenjevati in nočemo razmišljati tako. Vsak sam kroji svojo usodo. Ne zanima nas nihče drug, osredotočeni smo nase in na svoje dosežke, seveda želimo biti čim boljši; takšno je stanje duha v slačilnici in nasploh v klubu od prvega dne, od začetka sezone. Kaj si kdo misli, kaj kdo govori, kaj se piše, je nepomembno. Vemo, kaj so naši cilji, poskušamo jih uresničevati in pri tem bo ostalo."
Mura se bo predstavila v zdesetkani zasedbi. Poleg že dalj časa odsotnih bodo manjkali še Tomi Horvat, Žiga Kous in Klemen Pucko, ki nimajo pravice nastopa zaradi rumenih kartonov. "Vsi so pomembni členi ekipe, vendar imamo dovolj širok kader. Odsotnosti v ničemer ne spreminjajo naših ciljev. Priložnost bodo dobili nekateri drugi in ne dvomim, da jo bodo primerno izkoristili," je prepričan Mihael Klepač, ki ima s črno-belimi še enoinpolletno pogodbo, a saj veste, kako je v nogometu. Bliža se prestopni rok, ko ne gre izključiti ničesar. "Kar zadeva mene, sem v Murski Soboti trenutno zadovoljen. Igram, kar je najpomembnejše, toda o prihodnosti se bomo pogovarjali, ko bo čas za to. Najprej moramo odigrati še zadnjo tekmo, ki je pred nami."
Tudi končnica prvenstva v domovini našega sogovornika je bila izjemno zanimiva. Dinamo ima v Hajduku, Rijeki in Osijeku vse močnejšo konkurenco, ampak naposled so vitrine v Maksimirju bogatejše za še eno lovoriko. "Seveda spremljam dogajanje v hrvaški ligi. Nimam svojega priljubljenega kluba, mi je pa žal, da se ni razpletlo tako, da bi derbi med Dinamom in Hajdukom v zadnjem krogu odločal o tem, kdo bo osvojil naslov prvaka," je pristavil Mihael Klepač.

Članki iz rubrike