profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
28 10.04.2022 12:55:31

OSTRO IN BREZ ZADRŽKOV! Olimpija udarila po koncu derbija, sporočilo (tudi policistu) bo zatreslo Slovenijo!

alesfevzer.com
Olimpija se je odzvala na neprijetne dogodke v Ljudskem vrtu.

Sobotni večni derbi sta zaznamovala zmaga Maribora, ki je prednost pred Olimpijo na lestvici prve lige Telemach povišal na kar deset točk, in neredi na tribunah. Navijači Olimpije, ki jih je bilo v Ljudskem vrtu okoli tristo, so naredili kar precej škode, med drugim pa poškodovali policista, ki je skrbel za varnost.

"Žal se 148. večni derbi slovenskega nogometa ni razpletel po naših željah. Iz Maribora smo se vrnili poraženi. A vseeno ponosni na svoje nogometaše. Ti so odigrali zelo dobro tekmo. Morda bo kdo rekel, da smo preveč subjektivni, toda vseeno si upamo trditi, da so bili zmaji na igrišču boljši nasprotnik. Dejstvo je, da bi si Olimpija na večnem derbiju zaslužila več. A je v športu že tako, da ne zmaga vedno boljši.
Prav zato nas poraz boli. Toda nekaj nas boli še neprimerno bolj," je Olimpija uvodoma zapisala na svoji spletni strani in nadaljevala: "Na 148. večnem derbiju so se zgodile stvari, ki jih v Nogometnem klubu Olimpija Ljubljana nikakor ne odobravamo. Še več. Najstrožje jih obsojamo. Da jih obžalujemo, je kristalno jasno. Da se za vse, kar se je zgodilo, globoko opravičujemo, je naša dolžnost.
V Nogometnem klubu Olimpija Ljubljana smo ponosni, da nas podpira ogromno Ljubljančanov in tudi ogromno navijačev iz drugih slovenskih krajev. Imamo veliko vojsko navijačev in to nas neizmerno veseli. Vemo tudi, da so strastni. Da ljubijo Olimpijo. Da jo nosijo v srcu. Takih je zares veliko.


Toda vsaka ljubezen ima svoje meje. Vse ima svoje meje! Tokrat so nekateri posamezniki močno prestopili vse meje dopustnega in navsezadnje okusnega. S svojim neprimernim, celo nezaslišanim obnašanjem so vrgli velikansko črno piko na celoten klub. Tudi na vse tiste, ki za Olimpijo navijajo tako, kot je treba. S čustvi, ki so včasih pozitivna, včasih negativna, toda vedno v mejah normalnega. Tako bi moralo biti vedno. Tokrat žal ni bilo tako.
Ko je resno ogroženo človeško zdravje, je črta dopustnega krepko prestopljena. In ni izgovora, s katerim bi se to dalo opravičiti. Ni ga. In pika.
Tokrat je bila črta dopustnega še kako prestopljena. In to nas žalosti neprimerno bolj od rezultata.
Naše stališče je kristalno jasno. Kar se je zgodilo, je nedopustno in vredno brezkompromisnega obsojanja. Zato tudi … Obžalujemo. Obsojamo. In se opravičujemo. Slednje še zlasti velja za poškodovanega policista, ki mu Nogometni klub Olimpija Ljubljana iz dna srca želi kar najhitrejše okrevanje.
Slogan Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana je vsem dobro poznan. Eno življenje. Ena ljubezen. Ne v življenju in še manj v ljubezni pa nikoli in nikdar ne bi smelo biti prostora za nasilje …"

Članki iz rubrike