Aleksa Balašević Svet24.si

Balaševićev sin obžaluje vse, kar je storil v ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ro
ro
3 14.02.2022 10:14:39

Gol, ki jih je IZSTRELIL na vrh lestvice, BURI DUHOVE. Videl ga je tudi ZLATKO ZAHOVIĆ ... (video)

Martin Metelko
Koprčani so se po zmagi v knežjem mestu zavihteli na vrh lestvice.

Po uvodnem spomladanskem krogu se je zgodila sprememba na vrhu lestvice. Kanarčki so si z zmago 2:1 v Celju najprej zagotovili prenočitev na prvem mestu, po razpletu večnega derbija so tam tudi ostali in spet uživajo v pogledu zviška.

Zoran Zeljković in njegovi varovanci so v knežjem mestu potrdili, da mislijo resno in predvsem to, da po zimskem kadrovanju imajo zasedbo, ki se je sposobna boriti za naslov prvaka. Na zahtevnem gostovanju so osvojili izjemno pomembne točke in poslali jasno sporočilo, obračun na stadionu Z'dežele, ki si ga je v družbi predsednika Kopra Anteja Guberca ter direktorja rumeno-modrih Oliverja Bogatinova ogledal tudi Zlatko Zahović, je z zaznamoval Kaheem Parris. Tudi v navezi s ključno odločitvijo Radeta Obrenovića, ki buri duhove …

Sijajni Jamajčan je dosegel oba gola za Primorce, oba na identičen način, razkril je svojo vrhunskost. Obakrat je z levico izjemno meril v daljši kot. Pravzaprav trikrat, toda zadetek v peti minuti je bil upravičeno razveljavljen, ker je bil pred tem podajalec podajalec Lamin Colley v prepovedanem položaju.

celje koper parris (002)

Zato pa prah dviga odločilni trenutek srečanja v 85. minuti (na posnetku pri 4.15). Kaheem Parris je po dvoboju z Denisom Marandicijem v kazenskem prostoru s kar nekaj sreče prišel do priložnosti za udarec in žogo s filigransko natančnostjo usmeril ob desno vratnico. Da kdo na eni tekmi trikrat na enak način zatrese mrežo, je res nekaj posebnega, nekaj izjemnega, ampak 22-letnemu mladeniču iz Kingstona je grozilo, da njegova umetnina ne bo dobila prave veljave. Pred vrati je bil namreč najbližje golovi črti Maks Barišić, ki se je sklonil, da je žoga lahko nadaljevala pot proti mreži.

Prepovedani položaj da ali ne? Alen Borošak in Asmir Sagrković, ki sta dogajanje spremljala v VAR-sobi, sta odločitev prepustila Radetu Obrenoviću, ki je po nekaj ogledih posnetka ocenil, da položaj najboljšega strelca lige ni vplival na posredovanje domačega vratarja in pokazal na sredino igrišča. Potrdil je koprsko vodstvo in naposled zmago, dejstvo pa je, da takšen odziv ljubljanskega delivca pravice buri duhove. Mnenja so deljena, zelo deljena in - tako kot v ključnem trenutku večnega derbija - gotovo ni nikakršnega dvoma, da bi se bržčas marsikateri sodnik odločil drugače …

Članki iz rubrike