podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
5 21.01.2022 10:57:10

Nov igralec v STOŽICAH!!! Olimpija razkrila najnovejšo moč, prišel je nekdanji mladi HRVAŠKI REPREZENTANT!

nkolimpija.si
Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija je dobil novo okrepitev v napadu. Kot so sporočili iz ljubljanskega kolektiva, bo naslednji dve leti in pol njihov član Ivan Prtajin.

Petindvajsetletni in 189 centimetrov visoki hrvaški napadalec se je v slovensko prestolnico preselil iz Švice, kjer je v zadnjem letu in pol nosil dres kluba Schaffhausen. V dresu slednjega je odigral 56 tekem, na katerih se je med strelce vpisal 25-krat. Prispeval je tudi sedem podaj.

V prvem delu sezone 2021/22 je na 18 ligaških tekmah v polno meril devetkrat, kar ga ta hip uvršča na drugo mesto lestvice najboljših strelcev švicarske drugoligaške konkurence.


V prejšnji sezoni, v kateri je igral pod vodstvom zdajšnjega švicarskega selektorja Murata Yakina, je končal kot tretji najboljši strelec druge švicarske lige, potem ko je zabil 14 golov.

Prtajin, ki je v preteklosti igral tudi za hrvaško mladinsko reprezentanco, je kariero začel pri Primorcu iz Biograda in jo nadaljeval pri zadrskem klubu Arbanasi. Po koncu osnovne šole in selitvi v Zagreb je tam igral za NK Trešnjevka in NK Zagreb, leta 2014 pa je postal novi član italijanskega prvoligaša Udineseja.

V Vidmu je nastopal za mladinsko ekipo, za katero je na 49 tekmah dosegel 22 golov. Po vrnitvi nazaj domov je igral tudi za Hajduk in Dugopolje, pred odhodom v Švico se je mudil še na Nizozemskem pri klubu Roda JC Kerkrade, so zapisali pri Olimpiji.

Značke: prtajin, olimpija

Članki iz rubrike