sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
7 11.11.2021 09:57:04

BUM! Maribor že našel PRVO OKREPITEV za DRUGI DEL SEZONE! V Ljudski vrt prihaja ...

Grega Wernig
Vijoličasti se že krepijo za drugi del sezone.

Nogometaši Maribora se bodo tudi letos borili za naslov slovenskega državnega prvaka, športni direktor kluba Marko Šuler pa že sestavlja mozaik tudi za spomladanski del sezone. In snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo je v Ljudski vrt že zvabil prvo zimsko okrepitev, v Maribor se vrača - Luka Uskoković. 

Slednji je poleti zapustil vijoličasti klub. Ni želel podaljšati pogodbe, čeprav so ga Mariborčani želeli zadržati v svojih vrstah. Odločil se je, da po sedmih letih odide iz štajerske prestolnice, svojo nogometno pot pa bi moral nadaljevati na Poljskem, tamkajšnji drugoligaš Widzew Łódź ga je že predstavil kot svojo novo okrepitev, vendar Uskoković nikdar ni postal polnopravni član tega poljskega kluba. Bojda zato, ker ni opravil zdravniškega pregleda. 

Vse od takrat je bil brez kluba, zdaj se torej vrača v Maribor. Kot je pojasnil športni direktor kluba Marko Šuler se je Uskoković opravičil vijoličastim in spoznal, da je bil odhod iz Ljudskega vrta - napaka. 

luka uskokovic maribor gw
Grega Wernig
"Smo na poti, ko uspešno usklajujemo pomladitev in tekmovalnost. Eden izmed naslednjih ciljev pa je povezan z dopolnitvijo kadra. Zavedal sem, da poleti, v prvem poletnem prestopnem roku ekipe ne bo šlo popolnoma spremeniti, preoblikovati. Graditi hočemo moštvo, ki je močno in številčno dopolnjeno na vseh igralnih položajih. Imamo primanjkljaj na štoperskih položajih, tako da smo tukaj iskali rešitve. Sklenjen je dogovor, da se moštvu priključi Luka Uskoković. Fant, ki je povlekel vmesne poteze po lastni presoji in spoznal veliko napako, jo tudi priznal ter sprejel posledice. Čeprav sem poleti bil jezen, je treba osebno razmišljanje potisniti na stran. V ospredju mora biti športni motiv in v tem primeru Luka ima kakovost, kar je tudi dokazal. Po zdajšnjem razmišljanju je pripravljen stopiti velik korak nazaj, opravičil se je klubu, izrazil spoštovanje do Maribora in se zaveda, kakšne so njegove naloge. Lahko zaostri konkurenco v obrambi, v zadnjem obdobju je tudi redno igral. Opravljen zdravniški pregled je pokazal, da je Luka v dobrem stanju in ga lahko napovemo kot prvo zimsko okrepitev," je novo okrepitev predstavil Marko Šuler. 

Članki iz rubrike