sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
19 30.10.2021 10:46:06

Trener Maribora OSUPNIL z izjavo: "Razmišljamo, da bi na pomoč poklicali celo..."

Grega Wernig
Radovan Karanović se je v pogovoru za kolege s tiskane izdaje EkipeSN razgovoril o številnih temah.

Medenih tednov je konec, šok terapija se je izpela. Po petih tekmah brez poraza pod taktirko začasnega prvega trenerja Radovana Karanovića je Maribor doživel prvi poraz. Bolečega. V pokalu. Vijoličasti so tako znova ostali brez pokalne lovorike, vršilec dolžnosti glavnega šefa stroke pa je po tekmi z Domžalami govoril tudi o neprijetnih temah. Zelo iskreno je spregovoril o tem, zakaj je Maribor postal 'luzerska' ekipa, o nezadovoljstvu s svojimi varovanci in tudi o psihologu, ki ga bodo morda Štajerci angažirali.

Resda niste dolgo tukaj, a vendar: Maribor v zadnjih letih vse odločilne tekme, tekme na izpadanje, tekme za lovoriko, izgublja. Naslov prvaka v Ljudskem vrtu, pokalni izpadi, evropski izpadi, tudi proti amaterjem … Zakaj se to dogaja? Je to psihološka prepreka ali gre za pomanjkanje kakovosti?

To je zagotovo predmet globlje analize. Očitno imamo neko težavo. Morda je psihološke narave, mogoče gre tudi za pomanjkanje kakovosti v primerjavi s tistimi zlatimi časi. Iskreno, na tekmi z Domžalami sem predvsem v drugem polčasu od določenih posameznikov pričakoval več, kot sem na koncu dobil.

Od katerih posameznikov?

Več sem pričakoval od Šturma, od Sirka. Tudi Sellouki, ko je prišel v igro, ni bil pravi. Je kar nekaj igralcev.

Se glede na to, kaj ste povedali o svojih fantih, strinjate z izjavo športnega direktorja Marka Šulerja, da ima Maribor najboljšo ekipo v ligi?

Mislim, da smo vsekakor ekipa za sam vrh prvenstvene lestvice. Zaradi vsega dogajanja v zadnjih tednih in mesecih pač nismo v pravem psihološkem in tudi tekmovalnem trenutku. Določeni pritiski vplivajo tudi na fante, ki potem ne dajejo od sebe tistega, česar so sposobni; z njimi se nekaj zgodi. Na treningu ni posameznika, ki ne dela maksimalno. Na tekmi pa se potem dogajajo velike individualne napake, ki nas stanejo bodisi točke bodisi vseh treh. Vse skupaj je malo čudno.

Ste že tretji ali četrti zaporedni trener Maribora, ki govori, da je na treningih vse super, da fantje odlično trenirajo. Nato pa pridejo tekme, predvsem te najpomembnejše, in Maribor kot po pravilu izgubi ali vsaj ne zmaga. Ste v klubu razmišljali, da bi pripeljali še drugačno pomoč, kakšnega drugega strokovnjaka, denimo psihologa?

Tudi o tem smo se pogovarjali. Bomo videli, verjetno bomo v prihodnje razmišljali tudi v tej smeri.

Celoten pogovor si lahko preberete v današnji izdaji dnevnika EkipaSN.

Članki iz rubrike