hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 01.08.2021 19:13:48

Domžalčani zapravili tri točke, Djuranović številnim namenil počitek

Domen Jančič
Nogometaši Domžal in CB24 Tabora Sežane so se v 3. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Domžale - CB24 Tabor Sežana 1:1 (1:1)
* Športni park, gledalcev 200, sodniki: Borošak, Friš, Horvat.
* Strelca: 0:1 Stančič (5.), 1:1 Martinović (34.).
* Domžale: Mulalić, Dajčman (od 46. Šoštarič Karić), Gorenc Stankovič, Dobrovoljc, Käit, Pišek, Adamov (od 46. Alić), Martinović (od 74. Podlogar), Hodžić, Repas (od 60. Jakupović), Vuk (od 84. Saitoski).
* CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić, Nemanič, Briški, Salkić, Grobry, Krivičić (od 69. Zeljković), Stanković (od 78. Kljun), Tolić, Stančič (od 85. Čakš), Ndzengue (od 69. Mihaljević).
* Rumeni kartoni: /.
* Rdeči karton: /.

Čeprav je domači trener Dejan Djuranović dvoboj s Taborom začel z dodobra spremenjeno postavo, saj je nekaterim ključnim igralcem namenil počitek pred četrtkovo tekmo 3. kroga kvalifikacij konferenčne lige proti Rosenborgu, obenem pa zaradi kazni ni smel igrati Senijad Ibričić, je ta tudi po zaslugi izvrstnih obramb Ajdina Mulalića zdržala pritisk gostov v prvem polčasu, v drugem pa z nekaterimi osvežitvami bila nevarnejši tekmec. Na koncu je osvojila točko, lahko pa bi vse tri, a so domači tik pred koncem zapravili najstrožjo kazen. Tabor je v sedmem gostovanju v Domžalah vpisal sploh prvo točko.


Prvi polčas so odločneje začeli Domžalčani, ko je Mattias Käit v četrti minuti prišel do strela v kazenskem prostoru gostov, toda Jan Koprivec je bil na mestu. Po tem pa je nastopila približna 20-minuta sežanska prevlada, ki se je začela že z zadetkom v peti minuti, ko je Fahd Ndzengue z desne strani podal v osrčje kazenskega prostora, tam pa je Dino Stančič brez težav dosegel svoj tretji zadetek sezone.

Sledilo je kar nekaj lepih priložnosti Kraševcev, med drugim je v sedmi minuti domači vratar Ajdin Mulalić toliko spremenil smer žogi po Stančičevem strelu, da je ta zadela vratnico. Domžalski vratar je izvrstno posredoval tudi v osmi minuti po prostem strelu Toma Alena Tolića z roba kazenskega prostora, v 13. po strelu Marka Krivičića s podobne razdalje ter v 16., ko je s približno enake razdalje močno udaril še Jakoslav Stanković.

Po zapravljeni priložnosti Ndzegueja v 19. minuti pa so domači vzpostavili ravnotežje in tudi sami prevzeli pobudo, v 28. minuti je Tibor Gorenc Stankovič zgrešil z glavo iz bližine, v 34. pa je sledilo izenačenje. Marko Martinović je poslal ostro podajo proti vratom z leve strani, tam je žogo zgrešil Slobodan Vuk, tako da je ta presenetila Koprivca za 1:1.

Prav Martinović je imel izjemno priložnost tudi v 49. minuti, ko je bil sam pred Koprivcem, a je bil slednji uspešnejši. Kmalu po vstopu v igro pa je zagrozil tudi Arnel Jakupović, toda v 63. minuti zgrešil s strelom z glavo. Isti igralec je s prostega strela poskusil tudi v 75. minuti, toda Koprivec je bil zbran.

V 85. minuti je z glavo zgrešil še Matej Podlogar, v 89. pa je Nermin Hodžić streljal v Koprivčevo naročje s 13, 14 metrov. Že v sodniškem dodatku je Käit sprožil z volejem, Koprivec pa je bil spet na mestu. Ko se je že zdelo, da bo sodnik odpiskal konec tekme, pa je Kevin Grobry zakrivil najstrožjo kazen s prekrškom nad Svenom Šoštaričem Karićem. Streljal je Jakupović, spet pa se je izkazal Koprivec in ohranil 1:1.

Domžale bodo v 4. krogu gostovale v Kopru, a termin tekme še ni določen, Sežanci pa bodo prihodnjo nedeljo gostili Olimpijo.

Galerija
Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike