Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 15.05.2021 08:43:39

KONČNO JE TUKAJ! Soočenje Zahović - Mitrović: Pretiraval sem, opravičujem se. V klubu je bil KAOS ...

Martin Metelko
Več kot tri leta po tisti famozni novinarski konferenci po koncu obračuna med Mariborom in Krškim, sta za isto mizo sedla najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance Zlatko Zahović in novinar Ekipe Dejan Mitrović.

Zgodilo se je na pobudo odgovornega urednika edinega športnega časnika v Sloveniji. Drugače se skoraj zagotovo nikoli ne bi. A Goran Obrez je ocenil, da je od famozne tiskovne konference, ki je nekako zaznamovala novinarja Ekipe in vplivala tudi na najboljšega strelca v zgodovini Slovenije, minilo dovolj časa. Točno 1153 dni po 'tiskovki', ki je odmevala ne samo v deželici na sončni strani Alp, temveč tudi širše, je prišel čas, da z Zlatkom Zahovićem razčistimo zadeve. Nekakšna mediacija, ki se je spremenila v ekskluziven intervju.

Najslavnejša slovenska številka 10 se je v Ljubljano pripeljala zgladit spor, ki se je vlekel več kot tri leta. Zlatko Zahović je v prestolnico prišel nasmejan in dobro razpoložen. In v idiličnem vzdušju prekrasne restavracije Element je z novinarjem, odgovornim urednikom Ekipe in fotografom sedel za isto mizo. Okroglo mizo. Ali so jo v Elementu pripravili posebej za nas, kot v času kralja Arthurja, ki je s svojimi vitezi sedel za okroglo mizo, da bi pokazal svojo enakost, ne vemo. Kakorkoli, oklepi tokrat niso bili potrebni, prav tako ne meči in sulice. V več kot peturnem druženju pa je nastal poseben pogovor. Drugačen, kot ste navajeni. Intervju, ki krši številna pravila in strukture novinarskega žanra. Tako slogovno kot vsebinsko. In hkrati intervju, ki v dobršni meri razčiščuje, vendar hkrati razkriva tudi mnenje Zlatka Zahovića o številnih najbolj aktualnih in perečih temah. Najdete ga samo v tiskani izdaji Ekipe SN, ki jo lahko dobite tudi na TRAFIKA24.SI

V 6 (!)-stranskem intervjuju je Zlatko Zahović razkril številne zanimive stvari, tudi takšne, o katerih nikdar prej ni govoril. Nekdanji športni direktor Maribora o metanju nožev v hrbet, o svojem sinu Luki, o kaosu, ki je vladal v Mariboru, o tem, kakšne športne poteze so se vlekle mimo njega, o tem, zakaj Simon Rožman ne bi mogel biti trener njegovega Maribora, o Marku Šulerju, o Oliverju Bogatinovu, o Mauru Camoranesiju in seveda o vsem, povezanim s tisto famozno novinarsko konferenco. 

Članki iz rubrike