boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

rb
rb
4 14.05.2021 10:14:47

Darko Milanič RAZKRIL OZADJE slovaške zgodbe, dotaknil se je tudi MARIBORA. Ali ima INSAJDERSKE informacije iz Ljudskega vrta?

M24.SI
Slovan iz Bratislave ima dva kroga pred koncem prvenstva na vrhu lestvice štiri točke naskoka in je na pragu novega naslova prvaka. Uvrstil se je tudi v finale pokalnega tekmovanja, toda Darko Milanič je kljub temu postal le še nekdanji trener slovaškega velikana. Zgodilo se je po domačem porazu z Dunajsko Stredo, ampak vžigalna vrvica je gorela že kar nekaj časa, primorski strokovnjak pa je tako tik pred zdajci ostal brez dveh (pričakovanih) lovorik.

Zgodba je čudna, toda o možnosti takšnega scenarija se je govorilo že nekaj časa, medtem se je uresničil. Po domačem porazu z Dunajsko Stredo so se vodilni možje Slovana Darku Milaniču zahvalili za sodelovanje (nasledil ga je Vladimir Weiss st.), od Bratislave se je poslovil skupaj s pomočnikom Novico Nikčevićem. Lanskega septembra sta vodenje ekipe prevzela, ko je za vrhom lestvice zaostajala za šest točk ...


Zelo hitro pozabimo

"Ljudje imamo zelo slab spomin in mednje spadam tudi sam. Zelo hitro pozabimo. Še včeraj smo lahko skakali od navdušenja, nato pa se stvari v trenutku spremenijo. Drži, da sva z Novico prišla v klub pri minus šest in kmalu ustvarila nadvse uspešno zgodbo. Igrali smo zelo hitro, bili smo res odlični, odziv fantov na igrišču je bil čudovit. Tudi ljudje, ki so naju pripeljali, so bili z nama zadovoljni, spomladi pa se je stanje v klubu spremenilo; rekel bom, da kar drastično, in nedavna poraza v derbiju s Spartakom iz Trnave sta pripeljala do tega, da se je zgodilo, kar se pač je. Prišlo je do stopnje, da bi se to pripetilo v vsakem primeru. Če se ne bi zdaj, bi se jutri ali pojutrišnjem. Bilo je le vprašanje časa. Po omenjeni spremembi, na katero nisem imel vpliva in po kateri so se karte obrnile proti meni, poti nazaj tako rekoč ni bilo več. Ampak vmes smo z moštvom naredili ogromno dobrega, uživali smo v delu na igrišču, igrah in rezultatih ter tudi v reševanju težav, kar je bilo nujno, da smo bili lahko uspešni. Toda to je zdaj zaključena zgodba. Slovan sem pustil na prvem mestu na lestvici ter v finalu pokala in to je to," je po vrnitvi iz slovaške prestolnice povedal 53-letni strokovnjak iz Izole.
Seveda smo hoteli izvedeti več o premiku, ki se je zgodil v drugem delu sezone in očitno vse postavil na glavo. "O tem ne bom govoril, to bom zadržal zase," je Darko Milanič ostal skrivnosten.
Po takšnem razpletu mu kakopak ne more biti vseeno, to so za vsakega trenerja težki trenutki. Kako hudo je, ker bo (zdaj pričakovani) trofeji visoko v zrak dvignil nekdo drug? "Imam 23 lovorik, tako iz igralske kot trenerske kariere, in če bi osvojil še 24. in 25., to v ničemer ne bi spremenilo mojega zdajšnjega občutka, da sem v Bratislavi delal dobro. Da sem naredil, kar so od mene zahtevali. Strokovno delo je bilo kakovostno, kljub težavam smo shajali odlično. In vse, kar se je zgodilo, mojega občutka glede tega ne spreminja. Verjemite mi, da je tako; 22 zmag na 32 tekmah mi daje to potrditev. Dajejo mi zagnanost, me veselijo, vse to sem delil s slačilnico. Če ne bi imel toliko trofej, če bi bil 10 let mlajši, bi nastale razmere najbrž dojemal tragično, zdaj pa jih ne. Sem v letih, ko verjamem samo v svoje delo iz dneva v dan. Vem, kakšen odziv sem dobil od igralcev, kako odlično smo sodelovali, in to mi je 'top'. Domov se vračam prej, kot sem si želel in predvideval, a sem popolnoma miren. Ekipa je pokazala toliko dobrega nogometa, da mi je bilo noro dobro," je z opaznim zadovoljstvom v glasu pripovedoval nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste.

milanic slovan
SKSLOVAN.COM
Čim prej bi rad spet delal. Že jutri, že danes ...

V takšnih primerih se samo po sebi vedno znova ponuja vprašanje, kako naprej. Najbrž je najprej na vrsti nekaj počitka. Ali pač ne? "Ne potrebujem počitka. Čim prej bi rad delal naprej. Že jutri, že danes. S sodelavcem Novico Nikčevićem sva se odlično ujela, sva v zelo dobri delovni kondiciji. Čim prej bom spet v tekmovalnem ritmu, tem bolje," je odgovoril Darko Milanič, ki je kakopak tudi na Slovaškem podrobno spremljal dogajanje na slovenskem prvoligaškem prizorišču. Končnica prvenstva je izjemno zanimiva in kajpada nas je zanimalo, komu najtrofejnejši trener na sončni strani Alp pripisuje največ možnosti za končno slavje. "V zgoščenem urniku, ki sem ga imel v Bratislavi, in ob vseh obveznostih nisem uspel pogledati ravno vseh tekem, ampak seveda sem sledil in še vedno sledim dogajanju. In dejstvo je, da je prvenstvo res zelo, zelo zanimivo. Moja napoved? Izkušnje ljudi so privedle do tega, da obstajajo raznorazni pregovori, in starejši ko si, bolj spoznavaš, da 'držijo vodo'. Komu se je najbrž že zgodilo, kar se je meni. Mogoče v neki drugi sferi, morda ni imel štirih točk prednosti in bil v finalu pokala, ampak kot na dlani je, da je karkoli zelo nehvaležno napovedovati. Vsekakor pa je končnica izredno napeta. Vse tri ekipe na vrhu imajo možnosti za končni uspeh."
Kakopak si nismo mogli kaj, da se ne bi dotaknili tudi Maribora. Po odhodih našega sogovornika in Zlatka Zahovića v Ljudskem vrtu nič več ni, kot je bilo, v vmesnem obdobju pa se je dogajalo in zgodilo marsikaj. "Takole bom rekel: največji klub, največja pričakovanja, največji pritisk. Vsak dan je treba živeti s tem, brez tega ne gre, to je nekaj povsem razumljivega. Sam sem to doživel tudi v največjem slovaškem klubu, nimam pa insajderskih informacij, da bi lahko o tem povedal kaj več, karkoli podrobneje komentiral ali razčlenjeval. Nisem tak. Brigam se zase, zaradi tega sem tako zelo dobro. Če se ne bi, bi bilo drugače. Ne bi bil tako dobro. Verjemite, da ne, a sem res odlično," je sklenil Darko Milanič.

Članki iz rubrike