902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
3 02.05.2021 08:15:27

Končnica prvenstva v 1. SNL vendarle z GLEDALCI? A ne na vseh stadionih?

Grega Wernig
Žarek upanja za približek nogometne normalnosti.

Svetovalna skupina za covid-19 naj bi pred dnevi vladi predlagala dopolnitev semaforja sproščanja ukrepov, da bi v rumeni fazi lahko organizirali prireditve zunaj in v zaprtih prostorih. Prireditev na odprtem bi se po njihovem predlogu lahko udeležila četrtina ljudi, kolikor jih sicer sprejme prireditveni prostor. Pri tem bi morali udeleženci tako v zaprtih prostorih kot na prostem izkazati bodisi negativen izvid testa na okužbo z novim koronavirusom, potrdilo o preboleli okužbi ali pa potrdilo o cepljenju proti covidu-19, prav tako bi morali nositi maske.
Za zdaj pristojni odločevalci o tem očitno vendarle še niso razpravljali, seveda pa je nadvse zanimivo tudi, kaj to pomeni v luči športa oziroma ligaških tekmovanj. Na tem mestu ostanimo pri nogometnih, hkrati spomnimo, da so trenutno rumene statistične regije pomurska, koroška, osrednjeslovenska, obalno-kraška in goriška.


Kaj bi se torej zgodilo, če bi predlog svetovalne skupine 'šel skozi' in bi bila dovoljena 25-odstotna zasedenost stadiona? In kako bi se odzvala NZS, če to ne bi bilo dovoljeno po vsej državi, temveč samo v rumenih regijah? Če pogledamo prvoligaško tekmovanje, so v njih Olimpija, Mura, Domžale, Koper, Tabor, Bravo in Gorica, 'oranžni' so Maribor, Aluminij in Celje (podravska, savinjska, zasavska, posavska, jugovzhodna Slovenija, gorenjska in primorsko-notranjska).
Bi se potemtakem lahko pripetilo, da bodo nekateri člani elite v končnici prvenstva domače preizkušnje naposled vnovič igrali pred gledalci, spet drugi pa bi tekmece še naprej gostili pred praznimi tribunami? Bi krovna organizacija v 'imenu regularnosti', da bi pač vsi imeli enake pogoje, vztrajala pri tekmah, zaprtih za javnost? Na Brdu pri Kranju odgovora za zdaj (še) ne razkrivajo, a če bodo sledili stališčem Uefe, kar je bržčas pričakovati, bi skoraj gotovo dovolili 'delitev', ki jo je naša izbrana vrsta nedolgo nazaj občutila na lastni koži v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo; v Stožicah je odmeval molk, v Sočiju je bilo zasedenih več kot 13 tisoč sedežev ...

Članki iz rubrike