boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Ali serija Skrito v raju vpliva na turizem v ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
12 03.04.2021 08:47:21

Predsednik NZS ostro nad VLADO: To je absurdno, ukrepi so NEPRIMERNI! Če nam ne bo uspelo ...

Jurij Kodrun
Ostro je udaril po vladi in vladnih ukrepih.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je sinoči gostoval na nacionalni televiziji v oddaji Odmevi in se z voditeljem Igorjem E. Bergantom pogovarjal o tem, kaj 11-dnevna prekinitev slovenskih državnih prvenstev v kolektivnih športih pomeni za omenjene športe. Jasno, najbolj se je osredotočil na nogomet in ostro nastopil proti po njegovemu mnenju absurdnih ukrepih vlade. 

"Res je, da enajst dni ni veliko. Gre za zaprtje, ki v mlajših kategorijah traja že več kot pol leta. V teh kategorijah čutimo izjemno velik osip. Po določenih raziskavah se več kot 30 odstotkov mladih ne vrača več v klube. V nižjerazrednih tekmovanjih tudi več kot 50 odstotkov. Vračajo se v prvoligaške klube in šole, ki so na najvišji ravni. Smo edina oaza v Evropi, ki ima prvoligaški nogomet zaprt. Ne samo nogomet, ampak to velja tudi za druge športe," je dejal predsednik NZS. 

"Nihče se ni posvetoval s strokovnim svetom na ministrstvu za šport. To bi bilo pametno in potrebno. Na vsa naša vprašanja tako rekoč bi bilo odgovorov, vse do takrat, ko smo izvedeli, da gre za zaprtje do 12. aprila, nato pa se bodo tekmovanja nadaljevala," je razkril, da se vlada ni posvetovala s panožnimi zvezami. 

In odkril tudi, kako zelo absurdni so vladni ukrepi. "Izpostavil bi, da smo že v času prvega "lockdowna" strogo izvajali vse protokole in ukrepe. Končali smo prvenstvo brez okužb. Jeseni smo imeli v nekaterih klubih nekaj okužb, a vse skupaj ni bilo tako močno. Na evropskem prvenstvu do 21 let smo v 12 dneh na štirih prizoriščih pri 2200 udeležencih našli le tri okužbe. Govorimo o varnem tekmovanju, ki upošteva vse ukrepe. Igra se na prostem. Okužbe so bile med tehničnim osebjem. Nobene potrebe ni bilo, da se šport zapira. Na koncu se zdi, da sta le šport in šolstvo zaprta v celoti. Ostali smo brez možnosti vadbe in nadaljevanje prvenstva se bo zavleklo v poznejše termine. Če ne izpeljemo prvenstva, ne bomo imeli možnosti prijaviti ekip v evropska tekmovanja. Določene ekipe, ki igrajo regionalna tekmovanja, se lahko v okviru teh tekmovanj srečujejo. Krka in Olimpija se lahko srečata v Ligi ABA, ne moreta pa se pomeriti v državnem prvenstvu. Absurdov je veliko in ukrepi so neprimerni."

Članki iz rubrike