Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
4 21.01.2021 19:32:50

NOVA OKREPITEV pristala v vijoličastem gnezdu

Grega Wernig
Nov obraz v turški pripravljalni bazi Maribora.

V skladu z napovedmi se je pripravam Maribora pridružil Ignacio Guerrico, Argentinec z italijanskim potnim listom. Dvaindvajsetletnik je v četrtek iz Argentine dopotoval neposredno v Belek.

Levi bočni branilec je bil nazadnje član argentinskega tretjeligaša Club Atletico Villa San Carlos, Mariborčanom pa se je pridružil kot prost igralec. "Po odhodu Vilerja smo potrebovali še eno rešitev na položaju levega bočnega igralca. Da bi še z enim mlajšim nogometašem ob Kolmaniču, ki je naredil velike korake naprej, imeli pozitivno konkurenco in dodatno spodbudo. Naš izbor je Ignacio Guerrico. Veseli spoznanje, da smo uspeli v namenu, da bi oddelal z moštvom osrednji del priprav v Turčiji in verjamem, da bo ob uspešnem prilagajanju prispeval svoj delež v nadaljevanju sezone," je za spletno stran kluba dejal športni direktor Oliver Bogatinov.

"Prvi vtisi so odlični, zelo sem vesel, da sem tukaj. Prva priložnost v Evropi pomeni uresničitev mojih želja in upam, da bom v vijoličastem dresu odigral veliko dobrih tekem. Igralci, trenerji, vsi v klubu so me lepo sprejeli. Vem, kam prihajam. Doma sem se pozanimal o mestu, si ogledal fotografije Maribora. Pridobil sem informacije o klubu, zavedam se, da so cilji Maribora vedno povezani z bojem za lovorike. Trudil se bom čim prej prilagoditi na novo okolje, znanje angleščine mi bo olajšalo komunikacijo, najpomembnejše pa bo seveda igrišče. Prihajam z velikim motivom in željo po dokazovanju, da po igranju v Argentini naredim korak naprej. Mauro Camoranesi mi je ob prihodu zaželel dobrodošlico, predstavil svoje zahteve in verjamem, da bo naša skupna zgodba uspešna," pa je dodal Guerrico, ki je z mariborskim klubom podpisal dveletno pogodbo.

guerrico2 gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike