Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
19 04.12.2020 17:56:38

Športni direktor Maribora UDARIL PO SODNIKIH: Sodnik Perić tega ni videl, niti noben med strokovno ...

nkmaribor.com
Oliver Bogatinov s svojim razmišljanjem po večnem derbiju.

Snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo Oliver Bogatinov je za klubsko spletno stran spregovoril o večnem derbiju v Stožicah, v katerem je Maribor izgubil z 0:2. Stopil je v bran svoji ekipi, dejal, da ni časa za negativizem, in hkrati okaral tudi delivce pravice.

"Do derbija smo imeli dober trenutek. S serijo petih zaporednih zmag in z možnostjo, da povečamo prednost pred Olimpijo na 7 točk. To nam ni uspelo. Čestitke Olimpiji, priložnost je zapravljena, tekma izgubljena, toda pred nami je še 21 tekem, še 2 derbija," je dejal športni direktor kluba. 

"Najbolj pomembna je zdaj naslednja tekma z Gorico. Razplet derbija se ne sme in se ne bo potenciral pri iskanju morebitnih krivcev za poraz, račune bomo polagali ob svojem času. Zdaj velja le mobilizacija v polni obliki, s strani moštva, strokovnega štaba in navijačev, ki so vedno del skupne zgodbe. Da stopimo skupaj in te štiri preostale tekme oddelamo na najboljši način. Ne pozabimo, še vedno smo prvi in odvisni sami od sebe. Ne dovolimo si v tem trenutku negativizma. Ne glede na pomen derbija pa prvenstvo ne bi bilo končano, kakorkoli bi se razpletel," razmišlja Bogatinov.

Izpostavil je tudi vlogo sodnikov v največji slovenski tekmi: "Tudi derbi kot največji produkt slovenskega klubskega nogometa, ki zahteva kvaliteto na igrišču in ob njem, so zaznamovali določeni dogodki, ki ne gredo v prid dobrega, kakovostnega derbija. Mi bomo z našega vidika iskali izboljšave, izpostaviti pa velja dva dogodka, ki sta lahko neposredno vplivala na rezultat in ju je malokdo izpostavil v neposrednem prenosu oz. takoj po tekmi. Vombergar je dosegel zadetek po akciji, v kateri je spotaknil Pihlerja in tako ostal sam pred Jugom. Sodnik Perić tega ni videl, prav tako nihče drug med strokovno analizo. Tudi Matka je Močinić spodnesel do te mere, da je padel tudi sam, a sodnik ni dosodil enajstmetrovke. Derbi je derbi in zahteva kakovost izvedbe v vseh pogledih. Ko analiziramo lastno predstavo, nismo odigrali najboljše. Ne pa tako ‘slabo’, kot se želi prikazati. Zdaj je pomembna le popolna usmerjenost k nedeljski tekmi. Ne gre potencirati celotnega dogajanja v negativno smer, saj je bilo opaznih dovolj pozitivnih zadev, kajti drugače si ne predstavljam, da bi lahko bili prvi na lestvici, kar je lahko kapital za jesenski finiš. Fantje so že tolikokrat dokazali, da se znajo pobrati iz različnih situacij in ob pomoči vseh v klubu ter podpori navijačev, ki šteje tudi, ko jih ni na tribunah. Gremo odločno v te zadnje štiri tekme leta 2020."

Članki iz rubrike