oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
6 24.10.2020 13:09:50

TRIJE zaporedni PORAZI so vnesli NEMIR v slačilnico Mure: Pred gostovanjem v Domžalah je PRIŠLO DO ...

Grega Wernig
Za nogometaši Mure je precej nenavadno obdobje.

Tako, kot ga v zadnjem času niso vajeni. Prekmurski črno-beli so namreč doživeli tri zaporedne poraze. V prvenstvu so najprej izgubili na gostovanju pri Bravu, nato je sledil domači poraz z Aluminijem, v četrtek pa so še senzacionalno izpadli iz pokala, iz katerega jih je izločila Drava. Drugoligaš, ki ga najdemo pri dnu prvenstvene lestvice, in je srečanje odigral oslabljen.

Kako na zadnje rezultate gleda trener Ante Šimundža? "Problem se je začel nakazovati že v Kopru, kjer smo bili v borbenosti malce popustljivi, prav tako kot pri dojemanju svojega dela in prelaganju odgovornosti drug na drugega. To je bilo opazno tudi proti Bravu in Aluminiju, vse se je nekako povezovalo, v pokalni tekmi pa je vse skupaj doseglo vrhunec. Preprosto ni bilo želje, ki nas je odlikovala pri delavnosti, požrtvovalnosti in kolektivnem duhu," je dejal 49-letni strokovnjak.



Odkar je drugič sedel na klop Mure, je pravzaprav doživljal le uspehe, v razmerah z zametki krize se je na ravnici znašel prvič. "Po dobrih tekmah prej ali slej pride tudi do padca, do čustvenega praznjenja. Ampak pomembno je, da nismo novinci in da smo kaj podobnega že prestali. Prišli smo do nekega samozadovoljstva, do miselnosti, da morda ni več treba početi nečesa, kar smo delali prej, pozabili smo na svoje korenine. Vsak pri sebi bomo morali razčistiti, kako in kaj, in vsak pri sebi se bomo morali vrniti k osnovam. Nič ni bilo nezasluženega, vse je bilo podkovano s trdim delom, garanjem in odrekanjem. Ko smo v tem le malo popustili, se nam je hitro vrnilo."

O tem, da je bil pred petkovim treningom v slačilnici opravljen temeljit pogovor, ni bilo dvoma. "Vsebina pogovora bo seveda ostala med nami, toda nalili smo si čistega vina," je pritrdil Ante Šimundža in poudaril: "Vsekakor pa prevzemam odgovornost. Jaz sem tisti, ki trenira igralce, vodi ekipo in jo pripravlja skupaj s svojimi sodelavci."

Članki iz rubrike