mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 30.09.2020 22:02:13

Zmaji PRIPRAVLJENI za VEČNI DERBI: Oliver Bogatinov videl, česar NI ŽELEL! (video)

Jurij Kodrun
Nogometaši Olimpije so v prestavljeni tekmi 1. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (1:0).

Ljubljanski zmaji so po nedeljski prvi zmagi tri dni kasneje vknjižili nov komplet točk, do katerega so prišli v prestavljeni tekmi prvega kroga proti Gorici, ki jo še naprej na lstvici najdemo na devetem mestu.

Ljubljančani so slavili pred očmi športnega direktorja Maribora Oliverja Bogatinova, ki si je srečanje ogledal v živo. Z zmago pa so napredovali na četrto mesto, kjer imajo pred prvim večnim derbijem v sezoni isto število točk kot Mariborčani.

Po mirnem uvodu, v katerem je iz dobrega položaja slabo streljal Mathias Oyewusi, je na igrišču zagospodarila Olimpija, in tudi takoj povedla. V 13. minuti so Ljubljančani na levi strani dobro kombinirali, podajo Michaela Pavlovića pa je pred vrati v mrežo preusmeril Đorđe Ivanović, ki je zadel še tretjič v prvenstvu.

V 18. minuti je znova poskusil Ivanović, a je bil Likar po strelu od strani pozoren. Srbski napadalec je bil znova na delu v 20. minuti, ko je lepo akcijo s kota zaključil preslabo, da bi premagal dobro postavljenega Likarja.

Varovanci Gordana Petrića so prvič zapretili v 30. minuti, ko je iz prostega strela dlani Žige Freliha ogrel Goran Cvijanović.

V drugem polčasu je znova v uvodnih minutah zapretil Oyewusi, ki je bil s petih metrov po podaji s kota nenatančen z glavo. V 53. minuti je do zaključnega strela znova prišel Ivanović, ki mu je Likar strel obranil, Timiju Maxu Elšniku pa odbite žoge ni uspelo poslati za hrbet novogoriškega vratarja.

V 56. minuti je imela Olimpija znova lepo priložnost za povišanje vodstva, a je v dvoboju z vratarjem Likarjem zelo slabo streljal Jan Andrejašič.

Zeleno-beli so imeli še naprej več od igre, Gal Kurež je v 70. minuti streljal mimo vrat, pri gostih pa je do strela od daleč prišel Chinwendu Nkama, a Frelih ni imel pretiranega dela.

Novogoričani so v zadnjih minutah poskušali ogroziti Olimpijo, a so bili domači v obrambi zbrani in so zanesljivo pripeljali tekmo do konca.

Nogometaše Olimpije v 6. krogu v nedeljo čaka gostovanje v Mariboru, Goričani bodo v soboto gostovali v Domžalah.


Olimpija - Gorica 1:0 (1:0)

Ljubljana - Stadion Stožice, omejeno število gledalcev, sodniki: Perić, Žunič, Brezar.
Strelec: 1:0 Ivanović (13.).
OLIMPIJA: Frelih, Pavlović, Samardžić, Korun, Andrejašič, Kapun, Elšnik, Bosić (od 58. Kurež), Caimacov (od 46. Caimacov), Ivanović (od 71. Vukušić), Vombergar.
GORICA: Likar, M. Kavčič, Tomiček, T. Kavčič, Hodžić, Grudina (od 82. Paljk), Nkama, Volarič (od 46. Begić), Cvijanović (od 65. Velikonja), Oyewusi (od 77. Širok), Smajlagić.
Rumeni kartoni: -.
Rdeči kartoni: -.

Članki iz rubrike