pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Kdo je kriv, da bolniki v UKC Ljubljana zaradi ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

rb
rb
0 11.09.2020 10:48:00

Ali obetavni MURAŠ odhaja k VELIKANU? V Fazaneriji odgovarjajo …

Aleš Cipot
Mladi reprezentant vse bolj opozarja nase.

Ko so pred dnevi črno-beli kot novo okrepitev predstavili Dragana Lovrića, je bil marsikdo presenečen. Ne zato, ker bi kdorkoli dvomil o kakovosti 24-letnega branilca, ki se je na ravnico preselil iz Zrinjskega, temveč zato, ker se je pred tem v Fazanerijo že vrnil izkušeni Jure Travner. Da bodo Sobočani morali zapolniti vrzel, nastalo po hudi poškodbi Marina Karamarka, je bilo kristalno jasno, a bržčas so le redki pričakovali, da bodo v svoje vrste privabili dva obrambna igralca.

Takšna in drugačna vprašanja so si sledila drugo za drugim. Nekateri so to povezovali s tem, ker se Ante Šimundža vse pogosteje odloča za osnovno postavitev s tremi branilci, prav tako pa je seveda logično sklepanje, da se morda obeta kakšen odhod. In ni skrivnost, da je vse več oglednikov klubov iz tujine vse bolj pozornih na Jana Gorenca, ki si je zagotovil mesto v udarni zasedbi in se lepo razvija, kakovost njegovih iger se zgolj stopnjuje. Navsezadnje je tudi mladi reprezentant, zato pač ni presenečenje, da nam je prišlo na uho, da bi utegnil 21-letni Krčan po zgolj osmih mesecih v Murski Soboti zamenjati klubske barve.
Pred dnevi smo poročali, da naj bi se za njegove usluge najbolj resno zanimal eden izmed klubov iz italijanske serie B, a medtem so nam grški viri prišepnili, da je obetavni muraš menda tarča dveh tamkajšnjih velikanov. Nikogar drugega kot Olympiacosa in AEK-a, kamor se je iz prekmurske prestolnice že preselil Žiga Laci, po teh navedbah naj bi bila snubca pripravljena odšteti okrog 400 tisoč evrov odškodnine.
Seveda smo pri športnem direktorju Mure Denisu Rajbarju preverili, ali bi se lahko vse pomembnejši člen ekipe res že kmalu preselil v zibelko zahodne civilizacije, in dobili negativen odgovor. Za zdaj brez pojasnila, seveda sta mogoča dva scenarija – morda želijo Sobočani iztržiti višje nadomestilo, morda pa ponudba (še?) ni priromala na klubski naslov ...

gorenc ac
Aleš Cipot

Članki iz rubrike