mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 12.07.2020 22:39:26

Olimpija v STOŽICAH na KOLENIH, prednost na vrhu le še TOČKA

Martin Metelko
Nogometaši Olimpije so v 33. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili z Aluminijem z 0:1 (0:1).

Nogometaši Olimpije so po dveh tekmah, na katerih so dosegli 12 golov in osvojili poln izkupiček točk, tokrat proti Aluminiju streljali s slepimi naboji. Nogometaši iz Kidričevega so s čvrsto in gosto postavitvijo na sredini igrišča povsem onemogočili prehode v napad vodilnega moštva državnega prvenstva.


Olimpija kljub porazu ostaja na prvem mestu, a ima le še točko prednosti pred drugim Celjem, ki je slavilo v Ljudskem vrtu. Aluminij s tretjo zaporedno gostujočo zmago ostaja na četrtem mestu prvenstvene lestvice, za Mariborom pa zaostajajo za štiri točke.

Obe moštvi sta v dvoboj 33. kroga krenili brez kaznovanih nogometašev. Po tekmi premora se je v moštvo zeleno-belih vrnil kapetan Tomislav Tomić, Aluminij pa je po domačem porazu proti ljubljanskemu Bravu v prejšnjem krogu opravil dve spremembi v prvi enajsterici.

ploj menalo mm
Martin Metelko

Ti sta očitno obrodili sadove, saj je po sijajni potezi za vodstvo zadel prav eden od dveh novih nogometašev Mihael Klepač. V 26. minuti je hrvaški nogometaš prejel visoko žogo, z enim dotikom pa je iz igre vrgel tako Mirala Samardžića kot Denisa Šmeja, nato pa z volejem z levico premagal nemočnega Nejca Vidmarja. Pred tem je imel v peti minuti Klepač še eno lepo priložnost, a mu je strel blokiral Samardžić.

Olimpija je bila najbližje zadetku v 16. minuti po kotu, ko je žoga zadela gostujočega nogometaša Lucasa Maria Horvata, ki je skoraj premagal svojega vratarja Luko Janžekoviča. V obetavnem položaju se je v prve četrt ure po ukradeni žogi znašel tudi Endri Cekici, a je predolgo čakal, na kar so mu branilci Aluminija žogo izbili preden je sprožil proti vratom.

V 21. minuti je v Stožicah zmanjkalo elektrike, zaradi česar je bila igra prekinjena za devet minut. Po zadetku Klepača pa do konca polčasa pravih priložnosti za spremembo izida ni bilo.

V drugem polčasu je bila Olimpija nevarnejša, a streli zeleno-belih niso bili posebej nevarni. Zeleno-beli so vse bolj pretili, a jim je pred kazenskim prostorom gostov zmanjkalo zbranosti za uspešno zadnjo podajo.

Na drugi strani je imel priložnost za povišanje vodstva Ante Živković, a je z glavo meril slabo, zaradi česar Vidmar ni imel pretiranega dela. Aluminij je bil še naprej nevaren iz protinapadov, strel Marcela Čermaka pa je v 67. minuti Vidmar obranil.

V 77. minuti je nevarno s prostega strela sprožil Cekici, a je žoga potovala preveč po sredini in Janžekovič jo je lahko odbil. Dve minuti kasneje je znova meril Cekici a je tudi ta strel čuvaj mreže Kidričanov zadržal, v 83. minuti pa je strel Luke Menala blokirala obramba Aluminija.

V 84. minuti je zaradi simuliranja v kazenskem prostoru rumeni karton dobil Stefan Savić, ki bo manjkal v Murski Soboti. Minuto kasneje je Olimpija ostala na igrišču z desetimi možmi, ko je drugi rumeni karton prejel Samardžić po udarcu s komolcem, v 90. minuti pa je z deseterico ostal tudi Aluminij po dveh rumenih kartonih Jureta Matjašiča.

Olimpija bo v 34. krogu v četrtek gostovala v Fazaneriji pri Muri, Aluminij pa bo isti dan gostil moštvo Domžal.

Olimpija - Aluminij 0:1 (0:1)

Ljubljana -Stadion Stožice. Brez gledalcev. Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin).

Strelec:0:1 Klepač (26.).

Olimpija:Vidmar, Andrejašič (od 69. Bezjak), Samardžić, Šme (od 46. Bagnack), Jurčević (od 80. Knežević), Ostrc (od 46. Elšnik), Tomić, Menalo, Savić, Cekici, Vukušić. Trener: Dino Skender.

Aluminij:Janžekovič, Jakšić (od 18. G. Pečnik), Petek, Kontek, Ploj, Grajfoner, Čermak (od 88. Marinšek), Horvat, Klepač, T. Pečnik (od 69. Matjašič), Živković. Trener: Slobodan Grubor.

Rumeni kartoni:Samardžić, Savić, Menalo, Bagnack, Tomić, Knežević; Ploj, Matjašič.

Rdeča kartona:Samardžić (85, drugi rumeni); Matjašič (90, drugi rumeni).

Značke: nogomet, slovenija, dp

Članki iz rubrike