franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 27.06.2020 22:06:20

Celjani le slavili in spet skočili na drugo mesto

m24.si
Nogometaši Aluminija so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:2 (0:2).

Aluminij - Celje 0:2 (0:2)
* Športni park, gledalcev 200, sodniki: Mertik, Kovačič, Smej.
* Strelca: 0:1 Lotrič (11.), 0:2 Vizinger (17.).
* Aluminij: Janžeković, Ploj, Horvat (od 46. Grajfoner), Petek, Klepač, Čermak, Muminović (od 43. Pantalon), Šaka (od 74. Štor), Jakšić, Živković (od 73. Marinšek), Flakus Bosilj (od 46. Matjašič).
* Celje: Rozman, Marandici (od 57. Brecl), Ćalušić, Zaletel, Kadušić, Štravs, Pungaršek (od 90. R. Štraus), Novak (od 90. Travner), Kerin, Lotrič, Vizinger.
* Rumeni karton: Klepač.
* Rdeči karton: /.

V Kidričevem sta se merili doslej četrta in tretja ekipa z lestvice. Precej bolje se je tokrat izšlo za izbrance Dušana Kosića, ki so hitro prišli do lepega vodstva in ga obvarovali vse do konca tekme. S tem so prekinili niz dveh tekem brez zmage, hkrati pa so v sezoni proti Kidričanom neporaženi (dve zmage in dva neodločena izida). Vsaj začasno so Celjani skočili na drugo mesto na lestvici, Aluminij pa ostaja četrti, a ga lahko v nedeljo prehiti Mura.

Čeprav so Celjani v Kidričevo prišli precej oslabljeni - brez Ivana Božića, Žana Benedičiča, Metoda Jurharja, Žana Flisa in Dušana Stojinovića, so hitro prišli do zajetnega vodstva.

Že v četrti minuti je zadel Dario Vizinger, a je bil v prepovedanem položaju. Za 1:0 pa je nato zadel Mitja Lotrič, ki je sprožil s prostega strela z več kot 30 metrov in žogo poslal ob levi vratnici v mrežo za svoj 15. zadetek sezone.

V 17. minuti se je med strelce po dolgem času spet vpisal tudi Vizinger, ki je z glavo unovčil podajo Lana Štravsa s prostega strela z desne strani in tako prišel do 19. gola sezone in prvega mesta med strelci.

Sledila sta nevarna strela na eni in drugi strani, prvega je ustavil Matjaž Rozman v celjskih vratih, avtor drugega pa je bil Jakob Novak, ki je z roba kazenskega prostora meril malce previsoko.

Po mirnem uvodu v drugi polčas so domačini, ki so v obrambi pogrešali Ivana Konteka, nekajkrat prišli do polpriložnosti, tudi Mihael Klepač v 61. minuti in Ante Živković v 66., a v 63. je imel Vizinger zaključno žogo, ko je bil sam pred Luko Janžekovićem, a je žogo poslal točno vanj.

V 82. minuti je bil še Novak v ugodnem položaju za strel, vendar je slabo zadel žogo, ki je tako končala mimo vrat. S podobnim učinkom se je končala tudi akcija Jureta Matjašiča v 84. minuti. Štiri minute pozneje je Rozman ustavil še poskus Marcela Čermaka.

Aluminij bo v 31. krogu v soboto gostoval v Velenju, Celje pa dan prej pri Bravu.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike