stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 27.05.2020 19:42:17

Sergej Jakirović bo imel ZAHTEVNO DELO: Mariborčane je USTAVIL drugoligaš!

Grega Wernig
Po zmagi nad Nafto (3:1) je aktualni prvak iz Maribora odigral drugo pripravljalno tekmo pred nadaljevanjem prvenstva.

Vijoličasti so v Ljudskem vrtu gostili še enega drugoligaša. Tokrat so v štajersko prestolnico prišli nogometaši Kopra, ki so osvojili prvo mesto v predčasno končanem drugoligaškem tekmovanju, in bodo v novi sezoni spet nastopali med elito.

Primorci so se izkazali za izjemno čvrstega nasprotnika, in so Maribor zapustili neporaženi. Dvoboj se je končal z rezultatom 2:2. Gostje so povedli že v deveti minuti, ko je po podaji Dareta Vršiča Jasmina Handanovića premagal najboljši strelec druge lige Lovre Čirjak. V 35. minuti je s strelom z razdalje izenačil Rok Kronavater, na začetku drugega polčasa pa je za preobrat z zadetkom poskrbel Gregor Bajde. Toda že pet minut pozneje je sledila akcija, ki je prinesla še drugo izenačenje na srečanju. Z desne strani je neke vrste predložek v kazenski prostor poslal Darko Mišić, žoga je preletela Kenana Pirića in se nato na presenečenje vseh od vratnice odbila v mrežo.


To je bil tudi končni rezultat dvoboja.

Maribor je nastopil v postavi: Handanović, Klinar, Mitrović, Rajčević, Viler, Dervišević, Cretu, Kronaveter, Požeg Vancaš, Mešanović, Zahović. V drugem polčasu so igrali: Pirić, Mutavčić (od 76. Milec), Peričić, Koblar, Kolmanič, Vrhovec, Pihler, Maher, Kotnik, Bajde, Tavares.

Trener Kopra Miran Srebrnič je na igrišče poslal naslednjo enajsterico: Vargić, Badžim, Žužek, Cerovec, Pejić, Jozinović, Dodlek, Mišić, Čirjak, Vršič, Djermanović. Igrali so še: Bužan, Martinaga, Požrl, Jelić-Balta, Meštrić, Bešir, Baša, Hadžić, Vekić, Šolaja.

Članki iz rubrike