Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
5 27.04.2020 18:08:44

Še en OSTER ODZIV. Prvoligaška pobuda 9+1? V tem ni logike, to je NEUMNOST, prvenstvo pa je treba PREKINITI!

Grega Wernig
V drugem kakovostnem razredu tekmovanja ideji klubov 1. SNL niso naklonjeni.

Prvoligaši so svoje povedali. Pred dnevi so v skupnem pismu izrazili željo, da bi v primeru nadaljevanja in dokončanja prvenstva izpadla le ena ekipa, kar bi hkrati pomenilo, da dodatnih kvalifikacij ne bi bilo. Napredoval bi torej samo najboljši drugoligaš, pobude 9+1 v drugem kakovostnem razredu niso sprejeli z navdušenjem. Niti po naključju. Goričani so se že odzvali zelo ostro, s takšnim predlogom pa se ne strinja niti prvi mož vodilnih Koprčanov Ante Guberac. 


"Zakaj ne bi bilo dodatnih kvalifikacij, če bi se prvenstvo odigralo do konca? V tem ni logike, tega ne razumem. To je neumnost. Pravila so jasno določena. Treba jih je upoštevati, spoštovati. In pravijo, da drugi v drugi ligi igra kvalifikacije s predzadnje uvrščenim prvoligašem. Zakaj jih zdaj ne bi? Mar zato, ker so Domžale devete? Lepo vas prosim!" je povedal Ante Guberac in v nadaljevanju pojasnil, da ne govori v imenu kluba, ker o tem na Bonifiki niso razpravljali, temveč v svojem imenu. "Kot ljubitelj nogometa Ante Guberac," se je nasmejal obalni gradbinec. "Vsekakor sem proti temu, da drugi iz druge lige ne bi igral dodatnih kvalifikacij. Mora imeti to možnost! Veste kaj, moral bi jo imeti, četudi bi bila sezona morda dokončno prekinjena. Če ne bi šlo drugače, bi morali v pričakovanju naslednje najti termin, da bi jih lahko izvedli. To bi bilo pošteno."

Predsednik kanarčkov prav tako ne skriva stališča, povezanega z nadaljevanjem sezone. "Mislim, da bi jo morali prekiniti. To bi bilo najbolj pametno. Nihče ne ve, kaj nas čaka, kako se bo virus razvijal naprej. Kaj bo, če se okuži ena sama oseba na stadionu? Bi morali vsi, ki bi bili tam, v karanteno? Če bi ekipa morala v izolacijo, spet ne bi mogli odigrati vseh tekem. Eni bi jih imeli več, drugi manj. Vse bi se zapletlo, nastala bi zmešnjava. Zakaj nekoga siliti v nekaj, kar je nevarno? Jaz si ne drznem zagotoviti varnosti svojim igralcem. Takšnega dokumenta ne nameravam podpisati. Na kakšen način bomo varni? Mi kdo zna razložiti? Čast izjemam, toda pogoji na stadionih drugoligašev niso najboljši že v običajnih okoliščinah, zelo težko bo ustvariti varno okolje. Nemogoče. Bodo restavracije in hoteli odprti? Bomo na gostovanjih imeli kje prespati? Ne bom dovolil, da bi ekipa na dan tekme v Beltince odpotovala 'oborožena' s sendviči, ker smo resen, organiziran klub, ki želi biti uspešen. Nočemo igrati samo zato, da bi igrali. Verjemite, da vsega tega ne govorim zato, ker smo prvi in bi ob morebitni prekinitvi bržčas napredovali, temveč zaradi tega, ker preprosto ni ustreznih pogojev. Še zlasti v drugem kakovostnem razredu, poleg tega nismo odvisni od televizijskih pravic. Pustite premier ligo, la ligo, bundesligo, serie A ... Tam je v igri ogromno denarja, ki zagotavlja obstoj klubov, pri nas pa je drugače, zato nima smisla siliti."

936-1-guberac nm
Nikola Miljković
Kljub drugačnim zagotovilom bo marsikdo gotovo pripomnil, da je pri Anteju Gubercu zaznati strah. Strah pred tem, da se Kopru ob morebitnem nadaljevanju prvenstva ne bi izšlo po željah. "Strah? Ne, ni me strah in ni nas strah. Nikakor ne. Če bi nas bilo, ne bi igrali. A četudi se Koper naposled morda ne bi uvrstil v prvo ligo, to ne bi bil konec sveta. Kje pa piše, da moramo napredovati, vendar se zavedamo kakovosti, ki jo premoremo. In prepričan sem, da je imamo dovolj za uresničitev namena. Še enkrat: ne govorim, ker bi se česarkoli bal, ampak z namenom, da bi se izognili poznejšim sporom," je sklenila alfa in omega koprskih kanarčkov.

Članki iz rubrike