pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 27.04.2020 15:37:11

Nekdanji reprezentant in član šampionskega Maribora DVIGNIL OLIMPIJO V NEBO in komentiral Zahovićev odhod

Reuters
Bil je eden stebrov fantastične Katančeve čete izpred dvajsetih let, ta se je z zlatimi črkami zapisala v slovensko nogometno zgodovino.

Koprčan, ki že več kot pol življenja živi pod Pohorjem, Primorec na Štajerskem, še vedno vneto spremlja nogometno dogajanje v Sloveniji. V Mariboru nogometno izobražuje najmlajše, vodi športni center in podaja svoje mnenje. Tako je nedavno komentiral razmere v Mariboru in Olimpiji za spletni portal Sportal.

galic dw
Drago Wernig - TAKA


Čeprav je svoje zlate trenutke dosegel v mariborskem dresu, spoštuje Olimpijo, predvsem pa se zaveda pomembnosti večnega derbija. "Slovenska liga brez Maribora in Olimpije ni prava slovenska liga. To ni več prva liga. Pa tudi brez Mure in Kopra, ki se mora čim prej vrniti. To so klubi s tradicijo. Veliki klubi za slovenske razmere. Če ne bi bilo največjega derbija, bi bila to preprosto ogromna tragedija. Sam sem vedno najraje igral derbi med Mariborom in Olimpijo. Brez njega to ne bi bila prva liga."

O Olimpiji ima izbrano mnenje, češ da ima izjemno dobro ekipo. "Če vprašate mene, v zadnjih treh letih igrajo najlepši nogomet v slovenski ligi. Tudi v tej sezoni imajo lepo prednost."

Spremembe pri vijoličastih so ga presenetile. "Pri Mariboru se je zgodilo nekaj, kar se je še kako leto pred tem zdelo nepredstavljivo. Ne bom razglabljal o tem, ali je prav ali ne, zakaj se je to zgodilo, je pa tako, da so vedno rezultati ter atmosfera med klubom in navijači tisti, ki kroji uspehe nekega kluba."

A Zahovića tudi po besedah Marinka Galića, ki je pred dnevi praznoval abrahama, ne bo mogoče nadomestiti. Kljub temu, da izjemno spoštuje novega športnega direktorja Oliverja Bogatinova, s katerim sta bila v Kopru cimra. "Jasno je, da ne bo mogel nikoli nihče preseči Zlatka Zahovića. To, kar je naredil on v Sloveniji, je znanstvena fantastika. Nihče v slovenski ligi se mu ne bo mogel niti približati."

?mid=&wid=52096&sid=&tid=7854&rid=LOADED&custom1=backend.svet24.si&custom2=%2F&custom3=cozytech.biz&t=1587994694746?mid=&wid=52096&sid=&tid=7854&rid=FINISHED&custom1=backend.svet24.si&t=1587994694747

Članki iz rubrike