Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
15 07.04.2020 09:14:16

ŠKANDAL! Vratar Olimpije ŠOKIRAL slovensko javnost, ljudje se zgražajo: Ubil in objavil fotografijo ... (foto)

V času epidemije številni nogometni igralci s solidarnimi gestami navdihujejo. Spet drugi so koronakrizo izkoristili nespametno in z brezčutnim početjem izzvali ogorčenje.

"Ker ne morem uloviti dekleta, vsaj lovim zajce," je Matija Orbanić zapisal na fotografijo, na kateri pozira z zajčjim kadavrom, in jo objavil na družbenem omrežju Instagram. Fotografija, na kateri pozira vratar Olimpije, je izzvala ogorčenje. Delili so jo namreč tudi na Facebook profilu Društva za zaščito živali Maribor in zapisali, da so ostali brez besed.

"V tej svetovni krizi, ko veliki nogometni igralci po svetu pomagajo s solidarnimi in dobrodelnimi potezami, si ta krajša čas s fotografiranjem in objavljanjem ubitega in okrvavljenega zajca v naročju. Nogometaši so marsikateremu mladostniku pa tudi odraslemu za zgled. Zato bi morali tako tudi delovati," so zapisali in izpostavili, da je izživljanje nad živalmi, poziranje z živalskim truplom ter objavljanje tovrstnih fotografij na družbenih omrežjih nesprejemljivo.

"Takšnega početja ni varno sprejeti z odobravanjem. Še najmanj pa s strani tako javne osebnosti," so zaključili. V društvu so izpostavili, da pričakujejo vsaj opravičilo in pojasnilo.

orbanic

Značke: orbanić, olimpija

Članki iz rubrike