Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
7 18.11.2019 17:55:21

Legenda iz BARCELONE udarila po – SLOVENSKI LIGI?!? Videl sem dve tekmi in TOLIKO NAPAK, da ...

alesfevzer.com
Na Poljskem očitno niso navdušeni nad slovensko ligo.

Leto 1992 je bilo nekaj posebnega za poljski nogomet. Na olimpijskih igrah je reprezentanca Poljske navdušila svet. Poljaki so prišli vse do velikega finala, na poti do tja so med drugim ugnali tudi Italijo. Na zadnji tekmi turnirja je bila nasprotnica gostiteljica Španija, ki je končala poljsko pravljico o uspehu. Furia je po napetem boju slavila s 3:2, potem ko je vzhajajoči zvezdnik Kiko odločilni gol zabil v 90. minuti! Tedanji turnir je dal številne nogometaše, ki so kasneje dolga leta uspešno nastopali tudi za Poljsko. Tudi Andrzeja Juskowiaka, ki je bil s sedmimi zadetki celo prvi strelec tekmovanja.


In prav Juskowiak, ki je kasneje igral za Sporting, Olympiakos, Borussio Mönchengladbach in Wolfsburg, je zdaj podal svoje mnenje o – slovenskem prvenstvu! Za enega od poljskih medijev je spregovoril o Roku Sirku, nekdanjem nogometašu Mure, ki se precej muči v ekstraklasi. Sirk je v tej sezoni za Zaglebie odigral le deset tekem, na katerih se je med strelce vpisal dvakrat, obakrat v pokalu. Juskowiak pa ni presenečen, da ima Sirk, ki je v Sloveniji igral tudi za Maribor, težave.

"Tudi po štirih mesecih ne morem povedati nič o Sirku. Zame je še vedno povsem neznan," je dejal danes 49-letni poljski junak iz Barcelone ’92 in nadaljeval: "Ampak nisem presenečen. Pred kratkim sem bil v Sloveniji. Ogledal sem si dve tekmi in videl gromozansko razliko v kvaliteti. Dogajale so se napake  teh je bilo veliko , ki bi bile na Poljskem označene za nedopustne. Sirk je v tej ligi zabil 15 golov, pa sploh ni igral za najboljšo ekipo. Zato to ne pomeni, da bo tudi na Poljskem tako. Prav tako prilagajanje na tujo ligo včasih terja več časa."

Članki iz rubrike