Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
22 20.10.2019 16:11:00

NORO! Maribor si je privoščil EPSKI POTOP, obubožana Olimpija v NEVERJETNEM POLOŽAJU na lestvici!

Grega Wernig
Resnično dramatični dogodki v slovenski prvi ligi.

CB 24 Tabor Sežana - Maribor 4:1 (1:1)
Sežana - Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Obrenović, Praprotnik in Gabrovec.
* Strelci: 1:0 Bongongui (7.), 1:1 Zahović (38.), 2:1 Sikimić (51.), 3:1 Bongongui (56.), 4:1 Sikimić (90.).
* CB 24 Tabor Sežana: Adam, Horvat, Azinović, Bongongui (od 75. Stevanović), Zebić, Ristić, S. Babić, Krivičić (od 79. Stančič), Mihaljević, Sever, Sikimić (od 90. Milošev).
* Maribor: Pirić, Milec, Mitrović, Rajčević, Viler, Pihler (od 61. Vrhovec), Cretu (od 62. Tavares), Požeg Vancaš (od 71. Mešanović), Hotić, Kronaveter, Zahović.
* Rumeni kartoni: Cretu, Pihler, Vrhovec.
* Rdeči karton: /.

Potem ko so delovni teden zaznamovale novice o neizplačanih plačah, odhodu opremljevalca, dolgovih vsem mogočim slovenskim klubom in še kakšni podobni težavi pri Olimpiji, je konec tedna prinesel povsem drugačno realnost na igrišču. Obubožana Olimpija je v soboto z gala predstavo s kar 6:0 odpihnila Rudar, povsem drugače pa je danes odigral vsega polni, vzorno urejeni milijonski Maribor, ki pa ga je bilo precej manj  hlačah na zelenici. 

Mariborčani so v Sežani sicer izničili zadetek Rodrigueja Bongonguija, izenačili na 1:1 in napovedali lepše popoldne, a se je to sprevrglo v čisto nočno moro. Na začetku drugega polčasa je namreč najprej sijajno zadel Predrag Sikimić, nato pa po neverjetnem, redko videnem harakiriju v obrambi vijoličastih gostov še enkrat Bongongui. Za vodstvo 3:1, ki bi skorajda postalo še bolj ponižujoče, daj je Tabor že dobil enajstmetrovko z rdečim kartonom za Mariborčana, a je goste rešilo nekaj centimetrov. 

Če sploh lahko uporabimo besedo rešilo. Kajti Mariborčani niso bili niti blizu tega, da bi se na pravi način spoprijeli z zaostankom 1:3. Čas je tekel, odlično organizirana domača ekipa je zlahka vse držala pod kontrolo in tudi zelo zanesljivo zmagala. Pa ne samo to, v 90. minuti je svoj drugi zadetek na tekmi dosegel še Sikimić za neverjetnih 4:1. In za, ne boste verjeli, zaostanek Maribora za kar pet točk za Olimpijo za Olimpijo in vsemi njenimi težavami. Njim navkljub imajo zeleni 3o točk, vijoličasti brez njih le 25.

Značke: maribor, tabor, olimpia

Članki iz rubrike