palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

STA
STA
0 20.10.2019 07:24:24

Domžalčanom niso pomagale niti ŠTEVILNE OKREPITVE, doživeli so še en HUD UDAREC!

Jurij Kodrun
Nogometaši Celja so v 14. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Domžale z 2:1 (1:1).

* Arena Z'dežele, sodniki: Šmajc, Brezar in Kalan.
* Strelci: 0:1 Vuk (21.), 1:1 Lotrič (36./11 m), 2:1 Kerin (72.).
* Celje: Rozman, Vidmajer, Zaletel, Stojinović, D. Štraus (od 81. Ćalušić), Plantak, Benedičič, Lotrič, Kerin (od 89. Štravs), Božić, Vizinger.
* Domžale: Mulalić, Sikošek (od 90. Šoštarič Karič), Vujadinović, Klemenčič, Ćorluka, Ibričić, Pišek, Mujan, Lazarević (od 70. Podlogar), Vuk (od 79. Sappinen), Jakupović.
* Rumeni kartoni: Pišek; Vujadinović, Sikošek.
* Rdeči kartoni: 

Celjani in Domžalčani so na prvi medsebojni tekmi skupaj dosegli kar osem zadetkov, od tega pet zmagovalci iz Celja. Ti so slavili tudi tokrat v obračunu, ki je bil z goli manj bogat. Izbranci Dušana Kosića so zrežirali preobrat in še četrto tekmo zapored končali neporaženi. Kljub temu ostajajo na petem mestu s točko manj od četrtouvrščene Mure in drugouvrščenega Aluminija. Domžale so po sedmem porazu ostale na osmem mestu.

Tekmeca sta se v prvih 20 minutah bolj ali manj previdno preizkušala, v 21. minuti pa so Domžalčani povedli. Tonči Mujan je na robu kazenskega prostora oddal žogo v kazenski prostor do Slobodana Vuka, ki je bil na meji prepovedanega položaja, ta pa jo je nato pod Matjažem Rozmanom potisnil v celjsko mrežo.

V 32. minuti so konkretnejši Domžalčani prišli do novega poskusa, vendar je z roba kazenskega prostora le malce premalo natančno meril Arnel Jakupović. V 35. minuti je Celjanom uspelo izvesti prvo nevarnejšo akcijo, po kateri je žogo v kazenskem prostoru dobil Luka Kerin, novinec v domžalski obrambi Nikola Vujadinović pa ga je brcnil in zakrivil najstrožjo kazen. To je unovčil Mitja Lotrič s šestim golom sezone in tretjim z bele pike, pa čeprav je bil domžalski vratar Ajdin Mulalić zelo blizu. A strel je bil dovolj natančen, tik ob desni vratnici, da je končal v mreži.

V drugem polčasu je prvi nevarneje zagrozil Vujadinović, vendar je bil njegov strel z glavo premalo konkreten za Rozmana. Slednji je moral precej resneje posredovati v 69. minuti, ko je Vuk lepo prišel do neoviranega strela v kazenskem prostoru.

V 62. minuti je bil nevaren tudi Mujan, z leve strani je žogo poslal mimo oddaljene vratnice, 10 minut pozneje pa so do takrat nenevarni Celjani povedli z 2:1. V dvoboju so Domžalčani na sredini igrišča žogo izgubili. Lotrič je najprej lepo zaposlil vtekajočega Daria Vizingerja, ki je malce z desne zadel nasprotno vratnico, odbito žogo pa je z 11 metrov v mrežo potisnil Luka Kerin, ki se je pojavil iz ozadja, domžalska obramba pa nanj ni bila pozorna.

V 78. minuti je na drugi strani nevarno sprožil Jakupović, Rozman se je izkazal, pri Celjanih pa je v 88. minuti iz obrata poskusil še Lotrič, ampak je Mulalić žogo ukrotil.



Celjani bodo v 15. krogu v soboto gostovali v Mariboru, Domžalčani pa bodo dan pozneje gostili Bravo.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike