nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

jb
jb
1 13.10.2019 10:55:56

Olimpija PRODAJA člana DINAMA! Če bi odšel za 2 MILIJONA, bi zmaji zanj dobili PRECEJ MANJ, saj...

Jurij Kodrun
Luka Menalo je v tej sezoni eden najboljših nogometašev Olimpije, a na papirju uradno ostaja član Dinama. Vseeno se Ljubljančanom obeta zaslužek, ko bo Menalo naredil korak naprej v svoji karieri.

Na prvi pogled je dogovor, ki ga je Olimpija sklenila z zagrebškim Dinamom, preprost: Luka Menalo v Ljubljani igra kot posojen nogometaš, zmaji imajo možnost dokončnega odkupa. Toda dejansko je podpisana pogodba o sodelovanju precej kompleksnejša. Krilni napadalec za Olimpijo že res igra kot posojen nogometaš, toda zeleno-beli so vseeno tisti, ki odločajo o njegovi prihodnosti. Kdor bo želel kupiti Menala, bo tako moral dogovor skleniti z Olimpijo, ta je tista, ki ga prodaja.

V primeru prestopa bo slednja nato morala Dinamu povrniti odškodnino, ki jo je ta odštel za Menala ob prestopu iz Širokega Brijega. Govorimo o znesku med 300 in 400 tisoč evri. Potem si bosta kluba odškodnino za Menala ob naslednji selitvi drugam razdelila, in sicer na pol (50:50). Če bi torej Olimpija hipotetično Menala prodala za dva milijona evrov, bi si kluba zaradi "aneksa o Širokem" razdelila 1,6 milijona evrov. Tako bi Olimpija v bistvu z Menalom zaslužila okrog 800.000 evrov. Ni gromozansko veliko, a je za slovenske razmere vseeno dovolj. Predvsem pa ogromno glede na trenutno finančno stanje Olimpije.

Članki iz rubrike