cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
3 13.09.2019 20:06:26

AUUUUUČ! Kako BOLEČE! Debi iz NOČNE MORE! Tega ni pričakoval nihče, rezultat petkove tekme PLTS je ...

Jurij Kodrun/M24.si
Novi trener Rudarja je na velenjski klopi debitiral z bolečim porazom.

Rudar - Bravo 1:4 (0:2)
* Stadion ob jezeru, sodniki: Antič, Gabrovec in Habibović.
* Strelci: 0:1 A. Matko (8.), 0:2 A. Matko (21.), 0:3 Abdurahimi (65.), 0:4 Nukić (67.), 1:4 Trifković (89.).
* Rudar: Stopajnik, Vošnjak, Hrubik, Pušaver, Kitek (od 61. Lovenjak), Kuzmanović, Filipović, Kobiljar, Črnčič (od 81. Pljava), Kadrić, Radić (od 75. Trifković).
* Bravo: Vekić, Vrljičak, Žinko, M. Matko, Ihbeisheh, Ogungbaro, Agboyi, Abdurahimi (od 70. Mensah), Primc (od 77. Krcić), Nukić (od 84. Piskule), A. Matko.
* Rumeni kartoni: Črnčič, Filipović; Abdurahimi, Ogungbaro.
* Rdeči karton: /.

Velenjčani, ki jih po novem vodi Nikola Jaroš, tega sicer danes ni bilo na klopi zaradi kazni, tudi po četrtini prvenstva ostajajo brez zmage. Peti poraz so jim zadali novinci v ligi iz Ljubljane, junak tekme pa je bil Aljoša Matko z dvema zadetkoma. Za Bravo je bila to tretje zmaga v prvenstvu, s katero se je vsaj začasno povzpel na šesto mesto na lestvici. Velenjčani so čisto na dnu.

Ljubljančani so začeli odlično in že v osmi minuti povedli. Po podaji z desne strani je z glavo zadel Aljoša Matko. Isti igralec je prednost Brava povišal v 21. minuti, takrat je z nogo izkoristil podajo Mustafe Nukića z leve strani v osrčje kazenskega prostora. Za Matka je bil to že peti gol sezone.



Blizu zadetku je bil v 10. minuti tudi novinec v gostujoči ekipi Besart Abdurahimi, ki je z volejem z dobrih desetih metrov le za malo zgrešil cilj. Velenjčani so med prvim in drugim zadetkom nekajkrat opozorili nase, a niso sestavili pravega strela.

Zato pa ga je v 31. minuti znova Aljoša Matko, ko je sprožil z dobrih desetih metrov, Tomaž Stopajnik pa se je izkazal. Napadalec Brava je malce zatem poskusil še z glavo, a nenatančno. V 37. minuti je z roba kazenskega prostora malce previsoko meril Gal Primc. Na drugi strani je Rudarjev novinec Mičo Kuzmanović ob koncu polčasa na drugi strani žogo poslal daleč mimo vrat iz bližine.

V 48. minuti je od daleč pri Bravu poskusil Michael Ogungbaro, toda žogo poslal malo mimo vrat, tako kot malce pozneje po strelu z glavo. V 62. minuti so se domači že veselili zadetka Dominika Radića, a so ga sodniki razveljavili zaradi prepovedanega položaja.

V 64. minuti je Aljoša Matko spet poskusil z glavo, Stopajnik je žogo odbil, po Matkovi podaji iz kota v 65. minuti pa je Abdurahimi povišal na 3:0. Za 4:0 je že v 67. minuti zadel Nukić, potem ko je z glavo unovčil Primčevo podajo z desne strani.

V 77. minuti je Stopajnik obranil dva strela Primca iz bližine, v 79. minuti pa je Matko daleč zunaj kazenskega prostora na desni strani že preigral Stopajnika, a nato slabo streljal. V 85. minuti je nenatančno meril še Ovbokha Agboyi, v 89. minuti pa je malce ublažil poraz Damjan Trifković, ki je mojstrsko izvedel prosti strel s 25 metrov in zadel desni zgornji kot tekmečevih vrat.

Velenjčani bodo v 10. krogu prihodnjo nedeljo gostili Domžale, Bravo pa bo gostoval pri Olimpiji.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike