hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
20 24.08.2019 10:59:45

OSTER NAPAD zvezdnika Olimpije na Maribor! Ne Ljudski vrt ne vijoličasti me niso ...

V tej sezoni je eden najboljših nogometašev Olimpije.

Pred začetkom sezone je Ante Vukušić kar malce presenetljivo zapustil potapljajočo se barko novega drugoligaša Krškega in odšel k Olimpiji. Na izrecno željo Safeta Hadžića, ki je v Sinjskem diamantu, kot je Vukušićev vzdevek, videl primernega napadalca za njegov sistem igre. In takoj po prihodu v Ljubljano je Vukušić navdušil. 

Trenutno je skupaj z Luko Bobičancem prvi strelec slovenske lige, na šestih tekmah je v polno meril štirikrat. V velikem intervjuju za Siol je Ante Vukušić spregovoril o številnih temah, med drugim se je dotaknil tudi Maribora, ki ga, kot pravi sam, ni navdušil. 


"Ogledal sem si nekaj njegovih tekem. Ne želim veliko govoriti o njih. Vidi se, da so na nek način že dolgo skupaj. So malce starejši od nas, tudi iztrošeni, saj igrajo zaradi Evrope ogromno tekem, na voljo pa nimajo veliko igralcev za rotacijo. V prvenstvu so zapravili že veliko točk. A ne smemo gledati veliko na Maribor, osredotočiti se moramo nase. Če bomo še naprej premagovali tekmece, zdaj imamo sedem točk prednosti, nas bo Maribor težko ujel. To bo skoraj nemogoče," je odločno zatrdil Vukušić. 

Slednji je pred tedni okusil slast igranja na zanj prvem slovenskem večnem derbiju, ki ga je razočaral. No, razočaral ga je Maribor in tudi Ljudski vrt. O tem je spregovoril brez ovinkarjenja. "Na žalost smo imeli igralca manj skoraj celo tekmo. Končalo se je z 0:0. Pomembno je bilo, da nismo izgubili in odšli domov neporaženi. Pričakoval sem, da bom imel na prvem derbiju več priložnosti, Maribor pa me ni navdušil. Ni si pripravil niti ene prave priložnosti, ampak igral na silo. Naslednji derbi v Stožicah bo bolj vroč, ognjen, kar zadeva akcije in gole. O tem sem prepričan. Tudi tribune v Mariboru niso bile polne," pravi Vukušić. 

In dodaja: "Govorili so, da bo derbi, da se bo zbralo veliko navijačev, a se iskreno povedano sploh nisem počutil, kot da igram na derbiju. Manjkal je tisti veliki adrenalin, ki ga doživiš že med ogrevanjem. Pri Hajduku sem ga vedno občutil, v Ljudskem vrtu pa ga ni bilo. Bomo pa že v Stožicah pokazali Mariboru, kakšno je pravo navijanje. Obožujem naš stadion. Smatram ga za najboljšega na Balkanu, najbolj urejenega, z najboljšim igriščem. Hrvaška nima podobnega." 

Članki iz rubrike