Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
39 18.08.2019 08:02:40

Maribor v hudi krizi, Milanič pa OPOZARJA: Veliko kvalitetnih igralcev se mora zdaj ...

Martin Metelko
Darko Milanič je po porazu s Celjem spregovoril o grobih individualnih napakah in o neprijetni situaciji, v kateri se je zdaj znašel Maribor.

"Grobe, usodne napake, ki smo jih naredili, so odpeljale tekmo v neželeno smer. Če jih narediš toliko, ne moreš zmagati. Prvi polčas smo igrali napačno, krilne napadalce imeli preveč v sredini in nam ni steklo. Kljub temu smo imeli priložnost, da bi zadeli iz enajstmetrovke. Nasprotnik ni igral drugače kot običajno v dvobojih z nami, imel je tempo proti naprej, zgostil je prostor pred svojim golom. V 2. polčasu smo naredili korekcijo, bili konkretnejši, zadeli in skušali še dvigniti ritem, potem pa spet velika napaka, ki je odločila tekmo," je Darko Milanič o sobotni tekmi uvodoma dejal za spletno stran mariborskega prvoligaša in nadaljeval: "To je zdaj tisto obdobje, ki ga vsaka ekipa mora prestati. Naš cilj je bil narediti serijo, ni se nam izšlo. Veliko kvalitetnih igralcev se mora zdaj spraviti do tega, da odpravimo napake, ki nas drago stanejo. Da bomo znali tekmovati, da najdemo tisto pravo pot in pridemo do zmag, ki prinašajo vse.”


Zdelo se je, da bo zmaga proti Triglavu prebudila vijoličaste, a to se ni zgodilo. Po šestih odigranih krogih imajo le eno zmago, kar je za predstavnika v Evropi odločno premalo. "Tisti začetek nas je spravil v težko situacijo, ko nekaj moraš in se znajdeš pod pritiskom. Tekme se nabirajo, v trenutku, kjer imaš zaupanje in manj tekem, je vse skupaj bolj sveže ter se takšne napake ne dogajajo, kot se nam med stopnjevanjem ritma."

Kako se pobrati po tej neprijetni situaciji? "Razočaranje je prisotno v prvem trenutku, to je razumljivo, toda volje in želje ne smeš izgubiti. Takoj zatem začneš razmišljati, kaj smo si povedali in to upoštevaš. Moramo imeti kvaliteto, da iz teh zadev, ki se nam dogajajo, nekaj izvlečemo, potem pa spremenimo. To je dejstvo, napak je preveč. Ne glede na okoliščine pa se ekipa mora odzvati in ima priložnost že v četrtek."

Značke: milanič, maribor, celje

Članki iz rubrike