nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 16.08.2019 19:10:30

PA TO JE NEVERJETNO! Koga bo Rožman sploh poslal na igrišče? Še en DOMŽALČAN ODHAJA v...

Martin Metelko
Pri Domžalah, tretjemu najmočnejšemu klubu v Sloveniji, so se kot kaže odločili, da bodo razprodali 'pol' ekipe.

Gaber Dobrovoljc se po 19 letih igranja za rumeno družino podaja v tujino, kjer bo okrepil turški klub Fatih Karagümrük. Otrok Domžal je s svojim novim klubom sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za dodatno leto. Tako so zapisali na spletni strani domžalskega kluba.
Dobrovoljc je svojo nogometno pot v NK Domžale začel pri sedmih letih. Pod vodstvom sedanjega trenerja mladinske ekipe Darka Birjukova je, tedaj kot 18-letni branilec, svoj debi med člani dočakal v sezoni 2010/2011, na gostujoči tekmi z Olimpijo. Vse od tedaj je bil pomemben člen prvega moštva rumenih, za katerega je v vseh tekmovanjih odigral 214 tekem in dosegel 17 zadetkov. Leta 2017 je z golom v finalu pokala poskrbel za zmago nad ljubljansko Olimpijo in tako osvojil svoj prvo lovoriko v članski zasedbi. V letošnji sezoni je Dobrovoljc nastopil na vseh osmih uradnih tekmah, ob porazu v Sežani pa je prispeval asistenco. 26-letnik je bil v preteklosti član mnogih slovenskih reprezentanc, po novem pa bo zastopal barve turškega drugoligaša Karagümrüka, ki domuje v Istanbulu.


Športni direktor Matej Oražem je ob odhodu dolgoletnega branilca Domžal dejal: "Gaber je nas član od samega začetka njegove kariere, zato je ta prestop še toliko bolj poseben. Pri nas je preživel večino svojega življenja in v tem času odigral veliko število odličnih tekem za vse selekcije, na čelu s člansko. Prestopa si je močno želel in si ga tudi trdo prislužil, saj je dolgo čakal na priložnost v tujini, ki se mu je končno ponudila. Prepričan sem, da bo s svojo odločnostjo, marljivostjo in vztrajnostjo tudi na tujem uspešen, popolnoma jasno pa je, da bo vedno doma ob Kamniški Bistrici ter da je v rumeni družini vedno dobrodošel."
Dobrovoljc je bil standarden član prve enajsterice, zdaj pa bo verjetno na mestu osrednjega branilca namesto njega zaigral Branko Ilić.

Značke: domžale, tujina

Članki iz rubrike