IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

il
il
0 12.08.2019 18:03:43

Norvežani so ZELO SAMOZAVESTNI! Bodo te ODMEVNE besede trenerja ROSENBORGA podžgale Maribor?

Martin Metelko
Pri norveškem prvaku so bili po sredinem gostovanju v Ljudskem vrtu vidno zadovoljni.

Kako tudi ne bi bili, ko pa so Mariborčane na njihovem igrišču ugnali kar s 3:1. S tem so si resnično zagotovili veliko prednost pred povratnim obračunom na svojem stadionu, toda to nikakor ne pomeni, da ga bodo zato vzeli kaj manj resno.

Ne, tudi tokrat je njihova želja, da bi zmagali in se z dvema zmagama uvrstili v zadnji krog kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del najmočnejšega klubskega tekmovanja. Pred današnjim srečanjem je trener Eirik Horneland prejel tudi nekaj dobrih novic, saj ima na voljo vse igralce; po poškodbi sta namreč normalno z ekipo vadila tudi Anders Konradsen in Tore Reginiussen. Slednji je v Mariboru začel v udarni enajsterici, a moral zaradi poškodbe že v 14. minuti svoje mesto na igrišču prepustiti Gustavu Valsviku. Na zadnjem treningu pred obračunom pa je bilo očitno, da bo tudi Konradsen dvoboj začel v začetni postavi, tako da bo iz nje izpadel Gjermund Åsen, medtem ko naj z Reginiussenom ne bi tvegali od prvega sodnikovega žvižga.



Norveški prvak je generalko opravil z odliko, v soboto je v 17. prvenstvenem krogu s 5:2 odpravil Tromsø. Trener Horneland je opravil kar šest menjav v začetni enajsterici, med novinci pa se je najbolj izkazal 19-letni napadalec Erik Botheim, ki je zabil tri gole, po enkrat pa sta zadela Valsvik in Åsen. Je pa Hornelandova želja, da se njegovo moštvo na povratnem srečanju ne bi branilo; še več, želi si napadalne igre.

"Mislim, da bomo morali za napredovanje doseči dva zadetka. Če bomo mislili, da smo varni, ker smo na prvem srečanju zmagali s 3:1, in da zato lahko igramo bolj obrambno, čakamo tekmeca, potem mislim, da bo pred nami izjemno dolg in težaven večer. Preprosto moramo stopiti na igrišče in zabiti dva gola," je odločen norveški strateg, ki je s svojim razmišljanjem 'okužil' tudi igralce. "Mislim, da to ni bilo pretirano zahtevno, saj radi igrajo napadalen nogomet."

Značke: maribor, rosenborg

Članki iz rubrike