Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
1 30.06.2019 10:30:26

SI IZMIŠLJUJE ali je KRŠIL PRAVILA LIGE? Mandarića bi lahko DRAGO STALO: dali smo milijon za ...

Bobo
Še vedno močno odmeva intervju Milana Mandarića za srbski Happy TV.

Med številnimi odmevnimi in večinoma precej kontroverznimi razkritji, ki jih je (še vedno) prvi mož Olimpije ponudil v tem več kot dvournem pogovoru, so se izven slovenskih meja najbolj spotaknili ob Mandarićevo interpretacijo prihoda Jamieja Vardyja, junaka senzacionalnega naslova angleških prvakov leta 2016 k Leicester Cityju. "Junak je bil nogometaš, ki so ga v klub pripeljali kljub temu, da sem jaz nasprotoval," pravi Mandarić, tukaj pa se stvari močno zapletejo. 

"Naš tedanji športni direktor je želel dati milijon funtov za igralca, ki tedaj še ni igral profesionalnega nogometa in je še pred kratkim bil zidar. Govoril mi je: 'gospod predsednik, verjemite mi, ima noro energijo in zelo nam bo prišel prav.' Rekel sem, da bom od lastnika zahteval, naj ga odpusti, saj mu ne more vzeti milijona za amaterja, toda videli ste, da je Vardy na koncu naredil posel," je razlagal Mandarić, a se časovnica njegovega delovanja v Angliji nikakor ne sklada. 

Mandarić je poleti leta 2010 prodal Leicester in novembra leta 2010 kupil Sheffield Wednesday. Izkazalo pa se je, da je postal predsednik Sheffield Wednesdaya, a kljub prodaji tudi ostal predsednik Leicestra. Ker je po pravilih angleškega ligaškega sistema taka vloga pri dveh klubih hkrati prepovedana, je moral kot 'chairman' Leicestra decembra leta 2010 odstopiti. Zanimivo, Leicester je Vardyja za milijon funtov kupil ob koncu maja leta ... 2012. 

Marsikdo si zato Mandarićev nastop razlaga tako, da lahko pomeni dve stvari. Prvič, mogoče je, da si predsednik Olimpije svojo vlogo pri prihodu Vardyja iz Fleetwood Towna, kjer je v sezoni 2011/12 na 36 tekmah zabil 31 golov, preprosto izmišljuje, da bi se naredil bolj povezanega z oblikovanjem Leicestrove šampionske generacije. Če je bil sredi leta 2012 ob Vardyjevem prihodu res 'chairman' Leicestra, kot si pravi v intervjuju, pa je grobo kršil pravila angleške lige.    

Članki iz rubrike