tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Robert Balantič
Robert Balantič
2 26.06.2019 08:10:02

Nekdanji član Maribora zapustil Kazahstan, da bi okrepil OLIMPIJO?! Iskreno? Ne predstavljam si, kako ...

Drago Wernig - TAKA
Željko Filipović je v zimskem prestopnem roku poskrbel za precejšnje presenečenje, ko se je odločil, da se bo preizkusil v Kazahstanu. Okrepil je Atyrau, toda izkušeni vezist, ki je zvezdne trenutke doživljal v dresu Maribora in z njim igral v ligi prvakov ter ligi Europa (vse skupaj je zbral spoštovanja vrednih 215 nastopov), se v novem okolju ni najbolje znašel. Oziroma počutil, zato se je z vodstvom kluba dogovoril za sporazumno prekinitev sodelovanja in je potemtakem prost brez odškodnine.

Kaj se je pravzaprav zgodilo, kaj je bil glavni razlog za prekinitev sodelovanja z Atyrauom?
Tako sem se odločil zaradi tega, ker ... Ker to enostavno ni zame.

Kakopak nas zanima bolj podrobna razlaga. Podrobnosti.
Najprej moram poudariti, da gre za zelo urejen in finančno stabilen klub. Izplačila so bila redna, s tem ni bilo niti najmanjših težav, hkrati so bili vodilni možje Atyraua skrajno korektni, bili so fantastični. Od prvega do zadnjega dne. Toda bile so tudi težave, ki so me na koncu prisilile, da sem povlekel takšno potezo. Kakovostna raven tamkajšnjega nogometa mi ni ravno všeč, ampak to ni glavni razlog, največji problem je bilo spoznanje, da nisem imel doma, da kot igralec nisem imel svojega miru. Ali če hočete zasebnosti.

Naslednje vprašanje se zastavlja samo od sebe – kako naprej?
Zdaj sem doma, najprej sem si vzel nekaj časa zase, se spočil, čakam najboljšo ponudbo. In želim si igrati čim bližje domu. Nekje v Evropi.

Ni skrivnost, da ste se v preteklosti že spogledovali z Domžalami.
Ko sem bil v Brestu, smo se pogovarjali o morebitnem sodelovanju. Želeli so, da pridem, a se takrat ni izšlo, zdaj sem pred kratkim opravil pogovor s športnim direktorjem Matejem Oražmom. Poznava se že zelo dolgo, sva prijatelja, načela sva različne teme. Ne le nogometne, je pa res, da je beseda nanesla tudi na možnost sodelovanja.



Slišali smo, da naj bi bil drugi klub Olimpija …
Hja, dobro ste slišali. Ampak bil je zgolj neobvezen pogovor.

Glede na nekatere dogodke in neprijetne izkušnje z ljubljanskimi navijači v preteklosti so gotovo številni, ki si vašo selitev med zmaje težko predstavljajo.
Iskreno? Ne predstavljam si, kako bi bilo to videti. Res si ne predstavljam. Ne vem. Seveda obstajajo določeni zadržki, toda kot sem že dejal, je bil zgolj pogovor. Mislim, da bi se moralo 'poklopiti' milijon stvari ... Ne vem, res ne vem, kaj bi rekel, in res bi moral zelo dobro razmisliti, ali bi se odločil za takšen korak.

Zelo sveži sta dve selitvi med večnima tekmecema. Rok Kronaveter se je iz zmajevega gnezda preselil v Ljudski vrt, Denis Šme je odšel v obratni smeri. Kako gledate na to?
...

CELOTEN POGOVOR Z ŽELJKOM FILIPOVIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike