profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
14 12.06.2019 09:30:15

OLIMPIJINO MAŠČEVANJE za Kronavetra!? Mariboru naj bi vzeli TEGA NOGOMETAŠA!

Grega Wernig
Takoj po koncu sezone je Maribor objavil, da je iz vrst najhujšega rivala pripeljal njihovega prvega zvezdnika in najboljšega nogometaša Roka Kronavetra.

Zdaj naj bi Olimpija storila podobno. Iz Maribora sicer ne bo pripeljala glavnega igralca, se pa naj bi okrepila s skoraj že pozabljenim Denisom Šmejem.

"Z igralci, ki jim po koncu sezone poteče pogodba, nove ne bomo podpisali," je športni direktor Maribora Zlatko Zahović obelodanil pred tedni, ko je pod vzhodno tribuno Ljudskega vrta predstavil tri nove okrepitve – Rudija Požega Vancaša, Špira Peričića in Andreja Kotnika. Med tistimi igralci, ki jim je potekla pogodba z vijoličastimi, je bil tudi Denis Šme. Nesrečni Denis Šme bi lahko zapisali. Osrednji branilec, ki v pravkar končani sezoni ni odigral prav nobene tekme. V prvem delu sezone je še saniral poškodbo križnih vezi, ki jo je dobil v zadnjem prvenstvenem krogu v sezoni 2017/18, ko ga je poškodoval takratni branilec Ankarana Erik Gliha, v drugem delu pravkar končane sezone pa je bil Šme zdrav, toda nikakor ni bil v načrtih Darka Milaniča. Kljub temu, da je Aleksander Rajčević v zadnjih tekmah očitno padel in da ga je bil Šme več kot pripravljen zamenjati, mu trener Maribora ni ponudil nobene priložnosti. Tudi takrat ne, ko je bilo prvenstvo že varno v mariborskih rokah. Preprosto ni verjel vanj. Ko smo ga po tekmi z Domžalami, na kateri je Maribor izgubil po novi zelo slabi predstavi Aleksandra Rajčevića, povprašali, zakaj ni priložnosti ponudil Denisu Šmeju, smo dobili odgovor v smislu, da ga 25-letnik na treningih pač ni uspel prepričati.

Težko bi rekli, da so imeli v vijoličastem klubu do Šmeja pošten odnos. Dobro, res mu je Maribor stal ob strani že ob prvi poškodbi, ki ga je z igrišč oddaljila za skoraj leto dni (drugi del sezone 2016/17 in prvi del sezone 2017/18), ter da mu je dajal predvsem finančno varnost in zdravstveno oskrbo tudi ob drugi težji poškodbi, toda vsekakor bi si osrednji branilec, ki lahko igra tudi na položaju desnega bočnega branilca, zaslužil vsaj priložnost pokazati, iz kakšnega testa je po dveh poškodbah. Še toliko bolj, ker so imeli Mariborčani težave z odsotnostjo Marka Šulerja in slabo formo Rajčevića. A Šme je ostal prikovan na tribuno, čeprav je v preteklosti v vijoličastem dresu odigral nekaj zares dobrih tekem, tudi pri Aluminiju pa je dokazal, da gre za dobrega osrednjega branilca. Zagotovo nepravično, toda nogomet je včasih pač tako zelo krut ... 

sme
Grega Wernig
Dogovor naj bi bil že sklenjen 

In medtem ko so se njegovi zdaj že nekdanji soigralci včeraj zbrali na prvem treningu pred začetkom nove sezone in vadili na pomožnem igrišču Ljudskega vrta, je Denis Šme še vedno v procesu iskanja novega kluba. Procesu, ki zanj zagotovo ne bo najlažji. Zaradi poškodbe in potem večmesečnega sedenja na tribuni je izgubil celotno sezono, kar je za nogometaša zagotovo nekaj najmanj prijetnega. A po naših informacijah se nekdanjemu nogometašu Maribora, Kopra in Rudarja obeta izjemna priložnost, da svojo kariero oživi. Priložnost, da dokaže Darku Milaniču, da je naredil napako, ker ni računal nanj, in da navsezadnje dokaže Zlatku Zahoviću, da je ravnal napak, ko mu ni v podpis ponudil nove ponudbe. Vse to bi lahko Šmeju uspelo kar v dresu najhujših mariborskih rivalov, v dresu Olimpije!

sme
Grega Wernig
Da, prav ste prebrali. Po naših informacijah naj bi bila Šme in Olimpija že dogovorjena za sodelovanje, manjka pa le še nekaj podrobnosti. Med drugim se želijo Ljubljančani prepričati, da je z zdravjem nekdanjega branilca Maribora vse v najlepšem redu. In ker naj bi bil Šme zdaj končno zdrav kot riba, je zelo možno, da bo že v naslednjih dneh predstavljen kot nova ljubljanska okrepitev. Zmaji so na položaju osrednjega branilca – in tudi na desnem boku – zelo tanki, in ker se veliko govori o tem, da bi jih lahko že kmalu zapustil tudi Macky Bagnack, je jasno, da aktualni slovenski državni podprvaki potrebujejo sveže moči pred Nejcem Vidmarjem. In Denis Šme bi jim brez dvoma lahko koristil. Ob tem bi Olimpija uspela zadati tudi majhen udarec vijoličastim, ki so ji s podpisom Roka Kronavetra prisolili veliko klofuto.

Članki iz rubrike