Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 20.04.2019 19:06:07

STE VIDELI REMEK DELO DERVIŠEVIĆA?! Kakšna mojstrovina, GOL dneva, tedna, meseca... Gol vreden ogleda. VEČKRATNEGA (video)

Drago Wernig - TAKA
Amir Dervišević je na tekmi z Rudarjem dosegel evrogol.

Mariborčani še naprej zanesljivo korakajo proti naslovu prvaka, tokrat so s 3:1 premagali Rudar. Eden najvidnejših akterjev srečanja v Ljudskem vrtu je bil Amir Dervišević, ki je imel prste vmes že pri prvem zadetku, pri drugem pa je pobral pajčevino iz velenjskih vrat. Sicer pa kaj bi trošili besede, slika oziroma video pove več kot tisoč besed.

MARIBOR - RUDAR 3:1 (1:0)

* Stadion Ljudski vrt, gledalcev 3500, sodniki: Šmajc, Pospeh, Kasapović.
* Strelci: 1:0 Zahović (3.), 2:0 Dervišević (56.), 2:1 Radić (67.), 3:1 Tavares (87./11 m).
* Maribor: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Vršič (od 62. Tavares), Hotić (od 74. Santos), Mlakar (od 70. Mešanović), Zahović.
* Rudar Velenje: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Bolha, Čosić, Krefl, Črnčič, Trifković (od 46. Arap), Škoflek, Radić (od 85. Vodeb), Tučić (od 46. Kobiljar).
* Rumeni kartoni: Mešanović, Santos; Črnčič, Krefl.
* Rdeči karton: Pušaver (24.).

Maribor je rutinirano prišel do pete zaporedne zmage, s katero je na prvem mestu prvenstvene razpredelnice zadržal prednost 12 točk pred ljubljansko Olimpijo. Pot do 20. prvenstvene zmage v sezoni si je tlakoval že v 3. minuti, ko se je v kazenskem prostoru odlično znašel Luka Zahović, nato pa le nadzoroval dogajanje na igrišču. Od 24. minute je imel tudi igralca več na igrišču, takrat je postalo jasno, da je edino vprašanje, s kakšno razliko bo tekmo dobil.

Mariborčani so že na začetku prišli do želenega vodstva. Amir Dervišević je iz avta vrgel žogo v sredino, kjer jo je najprej v skoku zgrešil Aleksander Rajčević, Blaž Vrhovec jo je s konico čevlja nekako spravil do Zahovića, ta pa je natančno streljal, od desne vratnice se je žoga odbila v mrežo.

Velenjčani so nato poskušali hitro izenačiti, v dveh akcijah je dišalo po zadetku. V osmi minuti je Robert Pušaver z desne strani podajal žogo v sredino, kjer pa so bili velenjski napadalci prekratki, v 18. minuti pa je Aljaž Krefl lepo sprejel žogo, še lepše streljal z 20 metrov, toda vratar Kenan Pirić je bil na mestu.

V 24. minuti so domači izvedli protinapad, Zahović je lepo našel Jana Mlakarja, ki je sam stekel proti vratarju, toda s hrbta ga je nepravilno zaustavil Pušaver, sodnik je dosodil enajstmetrovko, velenjskega nogometaša pa poslal v slačilnico. Z bele točke je Zahović zadel le vratnico.

Okvir vrat je nato veselje preprečil Mlakarju, lepi priložnosti pa sta do konca zapravila oba mariborska napadalca, Zahović je streljal čez, Mlakar pa mimo gola.

Gostujoči trener je Almir Sulejmanović je ob odmoru okrepil obrambo, ta je napade gostiteljev zaustavljala do 56. minute, nato pa jo je prebil Dervišević. In to ne po kakšni lepši akciji, ampak s fantastičnem strelom od daleč, ko je žoga končala v levem zgornjem kotu vratarja Pridigarja.

Mariborčani so očitno menili, da so s tem svoje delo opravili, kar so Velenjčani kaznovali. Dominik Radić je v 67. minuti izid znižal, Velenjčani so krenili še po drugi gol, a tekmec je bil dovolj previden, da jim priložnosti ni več dovolil. Vse dvome svojih navijačev pa so razblinili v 87. minuti, ko je Krefl v kazenskem prostoru z roko blokiral strel Felipeja Santosa, enajstmetrovko pa je tokrat uspešno izvedel Marcos Tavares.

Zahović je imel nato še eno veliko priložnost, a izid se ni spremenil.

Maribor bo v naslednjem krogu gostoval pri Muri, Rudar pa bo gostil Domžale.

Članki iz rubrike