reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
1 18.01.2019 10:52:40

ANEL HAJRIĆ že novi član OLIMPIJE?! V Radomljah ODGOVARJAJO: Rekli bomo takole, oglasil se je ...

Drago Wernig - TAKA
Bo Anel Hajrić kariero nadaljeval v Ljubljani?

V Sloveniji ni veliko mladih igralcev, ki bi v zadnjem času izrazito izstopali s svojimi statističnimi dosežki, zagotovo pa v to rubriko spada Anel Hajrić. Nekdanji up Maribora je v drugi in tretji slovenski ligi doslej odigral 108 tekem, na katerih se je med strelce vpisal kar 88-krat. V tej sezoni je kot član Radomelj v 2. SNL zbral 17 nastopov, na katerih se je podpisal pod kar 21 zadetkov! Nič čudnega torej, da je še kako vroč.

Eden tistih klubov, ki se odkrito spogledujejo z 22-letnikom, je tudi Olimpija. Ljubljančani prodajajo Andresa Vombergarja, zato je logično, da razmišljajo o življenju po Argentincu s slovenskim potnim listom. Za zdaj s člansko ekipo vadi tudi mladi Žan Medved, toda zdi se, da v slednjem zmaji ne vidijo prave zamenjave za tarčo dunajskega Rapida. Precej verjetneje je, da bo v primeru Vombergarjevega odhoda vrzel zapolnil Anel Hajrić, ki je trenutno z naskokom najboljši strelec 2. SNL; dosegel je šest golov več kot Papa Iboue Kebe iz sežanskega Tabora. Pred dnevi je v javnost prišla celo informacija (vir: Delo), da so se Ljubljančani z Radomljani že vse dogovorili glede prestopa in da je le še vprašanje časa, kdaj bo slednji uradno potrjen. Mi smo odšli po sledi teh govoric in prišli do malce drugačnega zaključka. Sicer je zanimanje Olimpije za Ajdovca resnično, toda daleč od tega, da bi bil z Radomljani že sklenjen dogovor. Še več, pri vodilnem drugoligašu pravijo, da se vsaj za zdaj glede Hajrića še niso pogovarjali ne z Milanom Mandarićem ne s komerkoli drugim iz vodstva aktualnega slovenskega prvaka.

MENEDŽER, KI SO GA ZMAJI POOBLASTILI
"V tem trenutku lahko kot edino potrdim le to, da se dogaja. Toda bolj v zakulisju," se je na naš klic včeraj odzval Matjaž Marinšek, predsednik nogometnega kluba iz Radomelj. Potem je odločno poudaril: "Toda do kluba vsaj za zdaj ni prišlo še nič." Kaj torej to pomeni? Da gre zgolj za "kislo kumarico"? Da Olimpije Hajrić dejansko ne zanima? Ne povsem.

"Rekel bom takole: gre bolj za menedžerske zadeve. Vemo, da se v zakulisju dogaja, toda nič še ni gotovo. Pa še tole: v igri ni samo Olimpija, zanj se zanima več klubov. Toda za moj okus je vse skupaj preprosto premalo konkretno. Govoric in govorjenja pa je ogromno. Ali tudi: dima je ogromno, ognja pa bolj malo (smeh)," je nadaljeval Marinšek, nakar je sledilo vprašanje, ki bi težko bilo bolj neposredno. So se Radomljani torej že pogovarjali z Olimpijo glede Hajrića ali ne? "Klub ni v pogovorih z Olimpijo," bi odgovor težko bil konkretnejši, toda Marinšek je v isti sapi dodal: "Klical pa me je menedžer, ki ga je Olimpija pooblastila za pogovore glede Hajrića. Koliko je v tem resnice, pa … Jaz osebno še nisem imel nikakršnega stika z Olimpijo!"

POGODBA DO KONCA NASLEDNJE SEZONE
Za zdaj torej ostaja le pri govoricah, informacija, da je dogovor sklenjen, ni resnična. No, če bo Olimpija dejansko želela pripeljati vročega Hajrića, ga zastonj zagotovo ne bo dobila, saj ima pogodbo z Radomljami podpisano do konca naslednje sezone. Da bi si to želela, je jasno, finančno stanje kluba pač ni najboljše. Če bo Vombergar res odšel, bo drugače, potem bo denarja za nakup Hajrića verjetno dovolj. Ne nazadnje je Hajrić, ki se je pred časom kalil kar v mladinskem pogonu velikega ljubljanskega tekmeca Maribora, vseeno član drugoligaša, zato ne gre pričakovati, da je cena zanj pretirano navita.

Članki iz rubrike