zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 15.01.2019 11:00:12

Rekorder hrvaške lige ... V SLOVENIJI: Spomladi v boju za vrh lestvice!

Vlado Kos/CROPIX
Slovenski prvoligaši se marljivo pripravljajo na nadaljevenje sezone, odgovorni v klubih pa iščejo igralce, s katerimi bi okrepili igralski kader in ga naredili še bolj konkurenčnega.

Od prejšnjega tedna so v Kidričevem trije nogometaši, ki bodo trenerja Oliverja Bogatinova in strokovno vodstvo skušali prepričati, da si zaslužijo dres Aluminija.

Prvi je 23-letni hrvaški branilec Vedran Dalić, ki je bil zadnje leto in pol član Interja iz Zaprešića. Zanj je v prvem delu sezone zbral štiri nastope (tri v prvenstvu) in enega v pokalu. Sicer pa je doslej v hrvaški prvi ligi zbral 22 nastopov in zabil en gol.



Drugi je Marko Dabro, ki še vedno velja za najmlajšega igralca, ki je kadarkoli igral v najmočnejšem hrvaškem prvenstvu. V njem je debitiral pri 16 letih in dveh dneh. Danes 21-letni napadalec je poleti postal član novinca v hrvaškem prvenstvu Gorice, kjer pa ni dobil veliko priložnosti, v treh nastopih je zbral zgolj 54 prvenstvenih minut. Pred poletnim prihodom v Gorico je branil barve Cibalie in za slednjo v hrvaški prvi ligi na 45 tekmah zabil pet golov. Omeniti velja, da je bil od avgusta 2013 do februarja 2016 član mlade ekipe Fiorentine.

Tretji je 20-letni češki vezist Marcel Čermak. Decembra se je vrnil v mlado ekipo praške Slavie. Pred tem je bil leto in pol član Viktorie Žižkov, za katero je v češki prvi ligi zbral 38 nastopov in zabil tri gole. Čermak je zbral tudi tri nastope za češko izbrano vrsto do 17. leta starosti.

Članki iz rubrike