IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ro
ro
3 13.01.2019 20:05:48

ROK SIRK je ZAČUDEN: Kaj govorijo? No, boste videli, da NE BO TAKO. Pustite se presenetiti ...

Aleš Cipot/Fotolens
Koroški napadalec je bil najmočnejše jesensko orožje murašev.

Matjaž Kek je v petek razkril seznam igralcev, na katere bo računal na prijateljski preizkušnji proti selekciji Kitajske U-25, ki bo 24. januarja v Marbelli. Na njem sta tudi dva muraša, in sicer Klemen Šturm ter Rok Sirk. "Super," je bil prvi odziv najboljšega strelca črno-belih. "To prav gotovo pomeni dodatno motivacijo za naprej. S ponosom bom odšel na zbor, potem pa bomo videli, kako bo. Ne bom skrival: upal sem, da bom lahko zraven in da bom dobil takšno priložnost za dokazovanje. Zdaj se moram potruditi po najboljših močeh, da bi jo čim bolje izkoristil," je pristavil 25-letni koroški napadalec.

NE, STRAHU NI BILO

Rok Sirk je že nekaj časa v ritmu treningov pod vodstvom Anteja Šimundže. Muraši so z začetkom priprav na spomladanske izzive pohiteli najbolj med vsemi prvoligaši, ampak časa za oddih je bilo dovolj. "Premor sem preživel umirjeno, v družinskem krogu, in se dobro spočil. Prvih deset dni sem se odklopil od nogometa, nakar je že bilo treba začeti uresničevati individualni program dela, ki smo ga dobili po koncu jesenskega dela sezone."

Prekmurci nadaljevanje sezone pričakujejo na šestem mestu na lestvici. "Z doseženim smo lahko zadovoljni, čeprav je po drugi strani prav tako res, da bi se lahko kakšna tekma razpletla tudi drugače in bi bil lahko izkupiček še boljši. Ampak za prvega pol leta med prvoligaši je kar v redu, ni se nam treba pritoževati," je nadaljeval Rok Sirk.

Po napredovanju črno-belih med prvoligaše je bilo precej ugibanj o tem, ali bodo v Fazaneriji sestavili konkurenčno zasedbo, saj je bilo pravo moč ekipe težko oceniti. Negotovosti se je bilo tako rekoč nemogoče izogniti, kar je bržčas vplivalo tudi na stanje duha moštva. V kolikšni meri je bil prisoten strah pred tem, kako bo vse skupaj videti? "Ne, strahu ni bilo, lahko govorimo o pozitivni tremi. Nismo se želeli obremenjevati z razmišljanjem o (ne)konkurenčnosti. Zavedali smo se svojih sposobnosti. Vedeli smo, da nekaj znamo in zmoremo."

sirk dw
Drago Wernig - TAKA

LJUDJE SO TO PREPOZNALI

Nato se je razpletla lepa zgodba v sožitju z navijači. "Ljudje so prepoznali naše delo. Prepoznali so, da si je Mura začrtala pravo smer, da je na pravi poti, in to jih je privabljalo na tribune v vse večjem številu. Navijači so nam dali prepotrebno energijo, njihova spodbuda na vsaki tekmi je neprecenljiva. Za pomoč smo 12. igralcu nadvse hvaležni in verjamem, da bo tako tudi v prihodnje."

Ni jih malo, ki menijo, da je zasedba Anteja Šimundže jeseni morda dosegla zgornjo mejo, do katere je prišla po zaslugi evforije zaradi vrnitve med elito, izjemnega motiva, celo fanatizma, spodbude navijačev … Vse to naj bi bilo spomladi izraženo v manjši meri, kar naj bi poskrbelo za rezultatski padec. Smo najboljšo Muro res že videli? "Vsi tisti, ki tako govorijo, naj se v nadaljevanju prvenstva pustijo presenetiti. Kako in kaj, se bomo pogovarjali po koncu sezone. Verjamem, da smo sposobni biti med petimi najboljšimi ekipami, da imamo dovolj kakovosti. Ne, najboljše Mure še niste videli. Nismo še rekli zadnje. Drži, da smo z dozdajšnjimi dosežki zadovoljni, vendar prav tako ni nikakršnega dvoma, da moramo v svoji igri popraviti še marsikaj. Prostora za napredek je še več kot dovolj," je prepričan najučinkovitejši igralec Mure. V polno je zadel desetkrat in vrh lestvice strelcev si tako deli z Rokom Kronavetrom in Andresom Vombergarjem. "Če povem po pravici, pred sezono nisem pričakoval, da se bom znašel v takšnem položaju. Da bom tako visoko. Moj cilj je, da bi se tudi spomladi vsaj približal desetim golom, to bi bil dober učinek. In gotovo bom storil vse, da bi bil uspešen."

Zasledovalcev, ki so zelo blizu, je zelo veliko. Kdo je favorit za laskavi naziv kralja strelcev? "Uf, o tem je nehvaležno govoriti. In prezgodaj. Bomo videli, kdo bo ostal in kdo odšel v tujino. Govori se marsikaj, številni igralci naj bi bili blizu odhoda. Počakajmo, da bodo stvari glede tega jasnejše," je smehljaje odvrnil napadalec Mure, za katerega se je prav tako govorilo, da bi se lahko podal novim izzivom naproti. Najpogosteje je bila omenjana Anglija. "Morda o tem kaj vedo v klubu, jaz ne vem nič. S tem se niti nočem kaj prida ukvarjati. Moje misli so za zdaj pri Muri, osredotočen sem na obveznosti v Fazaneriji. Hočem ostati miren. Če bo vmes prišla kakšna zanimiva ponudba, se bomo znali ustrezno odzvati. Bi se pa v bližnji prihodnosti vsekakor rad preizkusil tudi na mednarodnem prizorišču."

Značke: rok-sirk, mura

Članki iz rubrike