oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
1 09.01.2019 10:55:16

V Mariboru ljubijo Keka in sovražijo Katanca!? Pojasnilo Milaniča, ki dviguje prah!

V Ljudskem vrtu gledajo drugače na Matjaža Keka kot na Srečka Katanca.

Ko je Srečko Katanec, takrat še slovenski selektor, pred dvema letoma organiziral prijateljski tekmi s Savdsko Arabijo in Finsko, v kateri je želel preizkusiti nekatere nogometaše iz domače lige, ga je Maribor zavrnil in svojih nogometašev ni želel spustiti v izbrano vrsto. Dve leti kasneje želi podobno storiti Matjaž Kek, ki bo 24. januarja v Marbelli vodil Slovenijo na tekmi s kitajsko reprezentanco do 25 let. Ker tekma ne bo odigrana v uradnem Fifinem terminu, bo lahko slovenski selektor računal le na tiste nogometaše, ki bodo dobili dovoljenje svojih klubov. In če bo želel preizkusiti nogometaše Maribora, bo to lahko storil.

"Osebno s selektorjem nisem govoril. Mislim, da bo kateri izmed naših igralcev na seznamu. Normalna pot bi bila, da bi kdo bil," je Darko Milanič spregovoril o prihajajoči reprezentančni akciji Slovenije, ki se bo na jug Španije odpravila 19. januarja, vrnila pa se bo 25. januarja. "Iskreno povedano, zelo dobro bi bilo vedeti, kateri moji fantje bodo na seznamu. Po eni strani je super, da gredo fantje v reprezentanco; da bi jih vsaj čim več šlo. Po drugi strani pa bom moral malce prilagoditi treninge," je pojasnil Milanič in potrdil, da bo Maribor svojim nogometašem zagotovo dovolil na reprezentančni zbor.

"Uradnega seznama še ni. Seveda bomo spustili svoje igralce. Seveda!" je zatrdil strateg vijoličastih, nato pa na opazko, da pred dvema letoma, ko je bil na klopi Slovenije Srečko Katanec, tega niso storili, odvrnil: "Stvari, mišljenje, odzivi se spreminjajo. Mislim, da je tako prav – da se na neko stvar ne odzivaš vedno enako. To se spreminja in v življenju je velikokrat tako, da se danes na nekaj odzoveš tako, jutri spet drugače. Mislim, da to ni nič nenavadnega."

Članki iz rubrike