Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
2 15.11.2018 12:26:45

NAVIJAŠKI INCIDENT ali NAPAD POLICIJE? Tu so podrobnosti, tu je ozadje, tu so VSA POJASNILA!

Policija je razkrila nove podrobnosti navijaškega incidenta v Černelavcih.

V javnost prihajajo nove podrobnosti sobotnega incidenta med policisti in navijači Gorice Terror Boysi. Spomnimo, v soboto bi morala skupinica goriških navijačev na stadionu Fazanerija spodbujati svoje nogometaše na gostovanju pri Muri, toda Terror Boysi do Murske Sobote sploh niso prišli, saj so jih policisti zaustavili v Černelavcih, na obronkih Murske Sobote in jih tam zadrževali do konca tekme.

Nato se je na spletu pojavil posnetek incidenta, v katerem naj bi bilo ravnanje policije neprimerno. Zdaj je policija javnosti posredovala dodatna pojasnila.


"Glede na to, da je bila pridobljena informacija o medsebojnem spopadu med obema navijaškima skupinama, je bilo utemeljeno pričakovati, da je bil namen organiziranih navijačev v teh dveh kombiniranih vozil izogibanje policijskemu nadzoru, z namenom medsebojnega spopada z drugo organizirano navijaško skupino," je uvodoma pojasnila soboška policijska uprava.

Navijače Gorice si prestregli v Černelavcih, kjer pa so bili možje v modrem prisiljeni uporabiti silo. "Kljub večkratnemu ukazovanju policistov, da prenehajo z nedostojnim vedenjem do policistov in da izročijo identifikacijske dokumente, so navijači NK Gorica nadaljevali z žaljenjem policistov, nakar so odprli vrata na kombiniranih vozilih in pričeli z izstopanjem iz vozil, kar je stopnjo rizičnosti policijskega postopka povečalo.
Policisti so nadaljevali z ukazovanjem, da prenehajo s kršitvijo, vendar so posamezniki svoje nestrinjanje s policijskim postopkom in žaljenjem policistov stopnjevali tudi izven vozila.
Kljub temu, da so policisti navijačem ukazali, da prenehajo s kršitvami in jih opozorili, da bodo v nasprotnem primeru uporabljena prisilna sredstva, le ti tega niso upoštevali, zaradi česar so policisti PPE uporabili prisilna sredstva zoper šest oseb in odredili pridržanje v skladu z določilom prve alineje, prvega odstavka 64. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije. Pridržanje je bilo prekinjeno takoj, ko so prenehali pogoji."

Značke: slovenija, gorica

Članki iz rubrike