profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

najstniki Njena.si

Še pred polnoletnostjo več deset spolnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
21 05.11.2018 13:00:33

To so NOVA PRAVILA v prvi ligi, ki bodo veljala LE ZA MARIBOR! NZS prisluhnila željam, domislica NASMEJI DO SOLZ

Grega Wernig
Domislica štajerskega dnevnika močno odmeva med ljubitelji slovenskega nogometa.

Okoli sojenja je bilo v zadnjem obdobju prelitega ogromno črnila, še najbolj konkretni so bili v Mariboru, kjer so pred dnevi sklicali tiskovno konferenco na račun sojenja v slovenski nogometni ligi.

Po porazu na večnem derbiju so javnosti predstavili nekaj posnetkov, s katerimi so želeli opozoriti na vse pogostejše napake, odziv javnosti pa je bil zelo različen. Nekateri so trdili, da so šli predaleč, spet drugi so trdili, da je bila to popolnoma pravilna poteza.

No, v satirični prilogi mariborskega dnevnika Večer pa so šli še korak naprej in se na ta račun pošteno pošalili. V sijajni satiri so zapisali, da je zveza prisluhnila vijoličastim in nekoliko prilagodila pravila igre in tekmovanj, ki naj bi do leta 2030 veljala le za NK Maribor.

"Nova pravila" si lahko preberete na TEJ POVEZAVI, spodaj pa vam ponujamo le nekaj zanimivejših ...



- Pred tekmo se sodniki z nogometaši NK Maribor umaknejo v karanteno, kjer skupaj pregledajo igro nasprotnika. Darko Milanič jim ponudi istrske bobiče in domači tiramisu.

- Gostujočim navijačem v Ljudskem vrtu je s prepevanjem navijaških pesmi, vzkliki, pirotehniko in drugimi sredstvi prepovedano motiti zbranost in koncentracijo domače enajsterice. Priporočljivo je, da se tekem v štajerski prestolnici sploh ne udeležijo.

- Potiskanje sodnikov je dovoljeno samo v primeru, če to stori nogometaš NK Maribor. To je za sodnika znak, da je sprejel napačno odločitev, ki jo mora nemudoma spremeniti. Igralcu, ki ga je potisnil, se sodnik prikloni in se mu zahvali za opozorilo tako, da ga poljubi na roko.

- Igrišča, kjer gostuje NK Maribor, morajo biti brezhibna. V nasprotnem primeru se tekma registrira s 3:0 za vijoličaste brez boja, vsi trije zadetki pa se pripišejo Luki Zahoviću.

Značke: maribor, večer

Članki iz rubrike