IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
17 02.11.2018 15:23:42

Znani kazni za HOTIĆA in MILCA, kluba bosta odštela več kot 20 TISOČ EVROV, Stožicam grozi ZAPRTJE TRIBUN

Martin Metelko
Čakanja je konec, Roman Rogelj je potegnil črto pod večni derbi pod Kalvarijo.

Kakšne bodo kazni? To je bilo zelo pogosto vprašanje po večnem derbiju v Ljudskem vrtu, disciplinski sopdnik NZS Roman Rogelj je imel polne roke dela. In zdaj tudi razkril svoje odločitve.

Dino Hotić, ki si je prislužil izključitev zaradi odrivanja glavnega sodnika Mateja Juga, je dobil kazen šestih tekem prepovedi igranja, eno je medtem odslužil v četrtfinalu pokalnega tekmovanja. Darko Milanič je gotovo šokiran, na petkovem druženju z novinarji je med drugim dejal, da pričakuje, da bo imel ljubljanskega vezista na voljo že prihodnji konec tedna proti Triglavu.

Zaradi nešportnega vedenja po tekmi je bil prijavljen tudi Martin Milec, ki zaradi okrevanja po poškodbi sicer ni igral. Zaradi žaljenja sodnika si je prislužil dve tekmi prepovedi igranja, prvo je odslužil na pokalni preizkušnji ob Kamniški Bistrici.

Ampak to še zdaleč ni vse, NK Maribor mora odšteti 10.450 evrov kazni zaradi nešportnega in neprimernega vedenje ter izražanja nestrpnosti navijačev (ponavljajoče žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem ter spodbujanje sovraštva oziroma nestrpnosti, večkratno prižiganje bakel na tribuni, odvržene bakle na igralno površino in v ograjeni del igrišča, žaljenje predstavnikov nasprotnega kluba na VIP tribuni, vdor navijača na igrišče in poskus obračuna s sodnikom, metanje predmetov ob odhodu

sodnikov z igrišča po koncu tekme, predkaznovanost, olajševalna okoliščina – pisna izjava kluba).

NK Olimpija bo zaradi nešportnega in neprimernega vedenja ter izražanja nasilja in nestrpnosti navijačev plačala 10.500 evrov kazni (ponavljajoče žaljivo skandiranje nasprotni ekipi in njenim navijačem, metanje bakel na del tribune, kjer so se nahajali domači navijači, izražanje nasilja in nestrpnosti na tribuni, večkratno prižiganje bakel na tribuni, bakle odvržene na igralno površino, predkaznovanost).

Hkrati je Olimpija zaradi izražanje nasilja in nestrpnosti na tribuni kaznovana z ena domačo prvenstveno ali pokalno tekmo brez gledalcev na delih štadiona - sektor B in sektor D – POGOJNO, če v preostalem delu TL 2018/19 ne bo storila podobnega ali težjega prekrška

Članki iz rubrike