testenine črvi odpoklic Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se ...

jasna-kuljaj Svet24.si

Jasna Kuljaj sprejela novo vlogo programske ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

STA
STA
5 21.10.2018 19:21:10

Joj, kaj vse so zmaji zgrešili

alesfevzer.com
Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 13. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali kranjski Triglav.

Olimpija - Triglav 2:0 (1:0)

Stadion Stožice, sodniki: Ponis (Koper), Vidali (Gračišče), Bensa (Kojsko).
Strelca: 1:0 Kronaveter (45-11 m), 2:0 Boateng (69)
Olimpija: Ivačič, Boakye, Zarifović, Bognack, Štiglec, Putinčanin, Valenčič, Suljić (od 44. Boateng), Kronaveter, Savić (od 73. Lupeta), Vombergar (od 84. Lendrić).
Triglav Kranj: Čadež, Elsner, Alić, Šalja, Rogelj (od 76. Križaj), Udovič, Gajić (od 62. Kryeziu), Tijanić, Mlakar, Majcen, Žurga (od 63. Afoakwa).
Rumeni kartoni: Putinčanin, Kronaveter; Šalja.
Rdeči karton: /.

Olimpija je z rutinsko predstavo opravila s Triglavom, pred velikim derbijem v štajerski prestolnici, ki bo v soboto, 27. oktobra, pa ima pet točk zaostanka za vodilnim Mariborom, medtem ko gorenjska ekipa ostaja na osmem mestu.

Ljubljančani so začeli izjemno napadalno, v kranjskem kazenskem prostoru se je v prvih petnajstih minutah iskrilo in bliskalo na vse strani, a gorenjska mreža je ostala nedotaknjena. Izbranci domačega trenerja Zorana Barišića so bili absolutni gospodarji domačega igrišča, že v šesti minuti je strel Roka Kronavetra z roba kazenskega prostora zletel prek kranjskih vrat, še lepši priložnosti so si Ljubljančan priigrali tri minute kasneje.

Najprej je Stefan Savić zadel prečko, v nadaljevanju akcije pa je Eric Boakye streljal mimo vrat. Ljubljanska prevlada se je nadaljevala, v 13. minuti je po kombinirani akciji Savić z osmih metrov streljal mimo gola, le dve minuti kasneje je "volej" Andresa Vombergarja prav tako švignil mimo vrat 18-letnega Luke Čadeža.

Po vsebinsko bogatem uvodu je sledilo rahlo zatišje. Ljubljančani so bili še naprej več pri žogi, intenzivnost njihovih akcij pa je nekoliko popustila. V 34. minuti je strel Savića z enajstih metrov končal prek vrat, v končnici tekme pa so do sape prišli tudi Gorenjci in prek Luke Majcna in Toma Žurge dvakrat zagrozili iz nasprotnih napadov, obakrat pa se je izkazal domači vratar Aljaž Ivačič.

Ko je že kazalo, da se bosta tekmeca na veliki odmor podala brez zadetkov, pa je v sodnikovem podaljšku Žan Rogelj v svojem kazenskem prostoru zrušil Savića, po pravilno dosojeni enajstmetrovki pa je Kronaveter svoje soigralce popeljal v vodstvu z 1:0.

Ljubljančani so v začetku druge polovice tekme zaigrali bolj taktično, vseskozi so imeli popoln nadzor nad tekmeci in strpno čakali na svoje priložnosti. Po nekaterih (pol)priložnostih so jo dočakali v 69. minuti, po številnih zapravljenih priložnosti v enem napadu pa je v polno po pravem "fliperju" zadel Kingsley Boateng.

Ljubljančani so v zadnjem delu tekme imeli še nekaj lepih priložnosti za izdatnejšo zmago, žoga pa po strelih Boatenga, Kronavetra in Arisa Zarifovića ni končala v kranjski mreži.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, kranjska pa bo gostila Celje. Obe tekmi bosta v soboto, 27. oktobra.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike