nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 09.09.2018 09:41:47

MATKO OBRADOVIĆ prvič v dresu MURE, nepričakovano zaigral tudi KAMERUNSKI NAPADALEC

Na prijateljski preizkušnji proti Siofoku se je v soboški zasedbi predstavil nov obraz.

Nogometaši Mure so tudi med reprezentančnim premorom ostali v ritmu tekem. V Ljutomeru so se v prijateljski preizkušnji pomerili z madžarskim drugoligašem Siofokom in ga premagali z 1:0 (1:0), edini gol je v 42. minuti dosegel Amadej Maroša.

Prvič je soboško mrežo branil Matko Obradović, v črno-belem dresu pa se je nekoliko nepričakovano predstavil še en nov obraz. Zaigral je 19-letni kamerunski napadalec Patrice Sousia, ki se je pred dnevi pridružil treningom nogometašev Aluminija, a očitno ni zadovoljil okusov Oliverja Bogatinova oziroma se s Kidričani ni dogovoril za sodelovanje.

Zdaj ga je torej pot zanesla v Mursko Soboto, sicer pa gre za igralca, ki ima za seboj nadvse kruto zgodbo. Nogometnih veščin se je naučil v akademiji Samuela Eto'oja, že pri 13 letih pa se je preselil v nogometno šolo Barcelone. V slovito La Masio, kjer se mu je leta 2015 življenje postavilo na glavo. Uefa je kaznovala katalonskega velikana s prepovedjo nakupa novih igralcev, hkrati so se morali posloviti nekateri, ki so pred polnoletnostjo prišli v klub na nedovoljen način.

sousia
vszi
Patrice Sousia je daleč od najbližjih ostal brez vsega, moral se je izseliti iz akademije, a ga je v svoj dom sprejela družina enega od soigralcev. Vmes je vadil v enem od lokalnih klubov, januarja 2017 pa se je vrnil v Barco, kjer je bil nazadnje član druge mladinske ekipe.

Članki iz rubrike