900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
4 20.08.2018 09:02:10

Trener Olimpije OSUPNIL s svojim razmišljanjem: Po porazu v večnem derbiju SMO BLIŽJE ligi Europa!

Aleksandar Linta
Martin Metelko
Olimpijo po hudem porazu v večnem derbiju že v četrtek čaka nova evropska preizkušnja.

Sinoči so nogometaši Olimpije visoko, s kar 0:3 izgubili prvi večni derbi v sezoni. Vijoličasti so jim prizadejali kar visok poraz, vse skupaj pa jasno ni najboljša popotnica pred četrtkovo prvo tekmo zadnjega kroga kvalifikacij za ligo Europa, ko na Stožice prihaja aktualni slovaški prvak Spartak iz Trnave


No, vsaj na prvi pogled se zdi, da poraz z 0:3 proti večnemu rivalu ni najboljša popotnica pred evropsko preizkušnjo, toda trener Olimpije Aleksandar Linta se ne strinja s tem. Še več, srbski strokovnjak zagovarja drugačno teorijo. Na vprašanje, ali lahko visok poraz na derbiju kakorkoli negativno vpliva na četrtkov obračun s Spartakom, je dejal: "Poglejte, zagotovo bom jaz vplival na to, da ta poraz na večnem derbiju ne bo vplival na četrtkovo evropsko tekmo. Pomenil sem se že z igralci in ta poraz ne sme vplivati na četrtkov dvoboj s Spartakom. Če imam kaj izkušenj, mislim, da lahko iz vsega skupaj pridemo samo močnejši. Čeprav v nogometu ni moč ničesar zagotavljati, mislim, da smo ravno zaradi takšnih tekem morda bližji ligi Europa kot smo bili pred dvema urama."

Na podvprašanje, ali lahko malce pojasni, kako to, da je Olimpija po visokem porazu na večnem derbiju bližje ligi Europa, kot so bili pred visokim porazom, pa je dodal: "Lahko pojasnim. Ste slišali kdaj za inat? Vam je poznan? Ste zadovoljni z odgovorom? Tako se jaz počutim, tako se počutijo igralci!" 

Članki iz rubrike